Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 13°C | 25°C Még több cikk.

Júliustól már alapoznak a szentesi Petőfinél

Szentes - A szentesi képviselő-testület pénteki ülésén határozatlan időre meghosszabbította a városi könyvtárt működtető nonprofit társaság ügyvezetőjének, G. Szabó Lenkének megbízatását.
A városatyák megköszönték Tariné Lantos Piroskának, a Klauzál iskola igazgatójának 10 éves munkáját, utódjának pedig – 5 éves mandátummal – Dévay Istvánt választották meg.

A kórház helyzetéről készült beszámoló kiegészítéseként Baráth Lajos megbízott főigazgató elmondta, lelassult az intézmény eladósodása, vezetése óta megszűntek a betegpanaszok, a 3,3 milliárdos műtőtömb pályázat előkészítésénél pedig arra törekedtek, hogy a legkorszerűbb műszerparkja legyen az új létesítménynek. Képviselői kérésre kijelentette, azonnal módosítani fogják a kórház és rendelőintézet telefonrendszerét, hogy a betegek bejelentkezése akadálymentes legyen. Több képviselő kétségeit fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a megyei önkormányzat fenntartása alá tartozó kórház tényleg beadja-e határidőre a jövőt meghatározó pályázatot. Szirbik Imre polgármester is megjegyezte, ellentmondó információk vannak arról, hogy megvannak-e még a központi források a műtőtömb beruházásra. Baráth Lajos erre azt felelte, tudomása szerint rendelkezésre áll a szükséges pénzösszeg, és az intézmény augusztusban be is fogja nyújtani pályázatát. A beszámolót végül elfogadta a testület.

Az ülésen szóba került a Petőfi szálló ügye is: a Pendola-Szentes Kft. éves beszámolóját Zsohár Árpád egészítette ki. Elmondta, júliusban az alap megerősítésével megkezdik a kivitelezést, három építő cég verseng a munkáért, egyik sem szentesi. A város által felajánlott 50 milliós hitelkeretet még nem használta föl a társaság. A cégtulajdonos arra is utalt, hogy a finanszírozó bank is megvan, de hogy melyik pénzintézetről van szó, azt üzleti titokra hivatkozva nem árulta el.

Olvasóink írták

 • 12. delvidek 2010. június 01. 19:57
  „Ha ez a Zsohar Arpad pedig nem tartja meg az igeretet-pedig ez lassan ugy nez ki- el kell töle venni a bizalmat, es egy fillert sem adni neki!
  Azonkivül nem art nyilvanosan kritizalni.
  Az ilyen nagy stilusu igergetök eleg gyakran elveszitik a labuk alol a talajt, aztan lesz belölük egy szep nagy birosagi ügy!”
 • 11. medvejanos 2010. május 30. 11:47
  „Tudom a megoldást! Ez nem feltétlenül a Petőfire vonatkozik, ha nem általánosságba cégekre.
  Törvényt kell alkotni, amellyek megszüntetik az alvállalkozónak az alvállalkozójának az alvállalkozója féle lehetőségeket.
  Fővállalkozó és alvállalkozó nincs több felesleges pénz lopás a semmiért. Na ezt kell megvalósítani!”
 • 10. studyfy 2010. május 29. 18:44
  „Power, igazad van. De mire a régi beidegződések és az emberek megváltoznak az húsz év. Azalatt a Petőfi összedől. Tehát valami konkrétabbat, amit most meg kell lépni, hogy a Petőfi garantáltan megújuljon!”
 • 9. Power 2010. május 29. 12:55
  „A megoldás keresésekor látnunk kell, hogy a szocialista Kádár-rendszer és az utolsó 8 év mit hozott az ország lakosságának, többek között Szentes város lakóinak. Láthatod, hogy maradtak ugyanazok a régi beidegződések és emberek. Elsősorban ezen kell változtatni. Szentesen is.”
 • 8. studyfy 2010. május 28. 13:18
  „sörpocak, akkor szerinted mi a helyes megoldás a Petőfi felújítására?”
 • 7. sörpocak 2010. május 27. 19:27
  „6!
  Már, amikor a Petőfi összehozása Zsohárral és a pendolával megtörtént, már akkor írtam az aggályaimról és a pesti és más berúházásainak a negatívumáról.Itt(nem a dm fórumán, hanem a helyi fórumon) mindenki lehurrogott, lehülyézett. Amikor írtam arról, hogy 100% nem lesz kész határidőre, ugyanez volt.Már lefokozták 5*-ról 4*-ra. Lesz ez még 3*-is? Közben az említett úr meg szépen elvitt ezt-azt, mondván ez az övé az elvégzett munkáért.Közben máshol is épít, ebből, nem messzire Szentestől. Most azt mondja, üzleti titok. A képviselő testület előtt is, és a város előtt is, akik társtulajdonosok? Azt is mondja, hogy juniusban elkezdődik és 3 nem szentesi cég versenyez. Máskor azt mondta, nyilatkozta, hogy lesznek szentesi vállalkozások az építésen!!! Nos, ismerve a közbeszerzési , pályáztatási eljárásokat, biztosan nem fog elindulni. Valamelyik vesztes biztosan megvétózza, és újabb hetek, hónapok mulva lesz nyertes. Nem vagyok próféta-mert a saját hazájában senki nem lehet, de ez az építkezés legalább még 2012 ig elhúzódik.És már a meglátásom szerint elindul a 22-s csapdája. Fővállalkozó, ő lenne, aki keresalvállalkozót, aki úgyszintén keres neki alvállalkozót. Mindezt a munka nélküli pénzkereset miatt. Arról volt szó, ő fogja a saját cégével megépíteni, közben ez változott, a képviselő testület meg vevő volt erre! Lesz itt olyan körbetartozás és elhúzás, talán elbontás is, hogy na. Remélem, nem fog a református nagytemplom esetével végződni. Már ott is vannak a külsővel problémák-a belsőt nem tudom, még nem voltam benn.:(”
 • 6. garaylako 2010. május 25. 06:38
  „Hanta Boy-tól (Zsohár Árpád) hiszem ha látom, nekünk a garay téri lakóknak folyamatosan azt igérgette, hogy két hét múlva kész lesz és a mai napig nincs kész holott már eltelt 70-szer az a két hét.
  Hogy melyik magyar bank lehet az amelyik egy hanta embernek pénzt adott azt nem tudom, de porul fog járni, mint most a Volks Bank aki fut a pénze után, jelzálog jogot érvényesít a cégen inkasszót tesz a számlákra stb..”
 • 5. Tornádó 2010. május 23. 11:23
  „Városunk vezetője még szavazni sem tudott, csoda hogy évek óta állandóan az események után kullogunk?”
 • 4. medvejanos 2010. május 23. 08:33
  „Eddig én nem adtam negatív kritikai hangot a Petőfi dolognek, de most már... hiszem ha látom!”
 • 3. utazó81 2010. május 22. 12:19
  „Melyik júliusban kezdik?”
 • 2. Balotelli 2010. május 22. 07:06
  „És fog is még tartani!”
 • 1. Power 2010. május 21. 19:00
  „Isten malmai lassan őrölnek. Hány évtizede tart a Petőfi szálló ügye?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látlelet a szentesi kórházról

Szentes - Két hónapos késéssel, de megérkezett a szentesi városházára a Dr. Bugyi István Kórház… Tovább olvasom