Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Kakaós, lekváros, túrós, fahéjas, fesztiválcsemege minden mennyiségben - Derekegyházon minden a palacsinta körül forog

Derekegyházon megkezdődött a palacsintafesztivál. Önkéntesek sütik és tekerik a finomságot. Ára nincs, de becsületkasszát helyezett ki az önkormányzat. Évek óta hagyomány, hogy a befolyt összegből kirándulni viszik a derekegyházi gyerekeket.
Egyszerre lobbantak fel a palacsintafesztivál gáztűzhelyeinek lángjai az ünnepélyes visszaszámolás után szerdán délután négy órakor. Majd szombaton éjfélkor zárják el, addig nagyüzemben dolgoznak a tűzhelyek és azok az önkéntesek, akik hosszabb-rövidebb időre vállalták, hogy bemutatják palacsintasütő-képességüket.

– Most már nem izgulok. Minden a helyén van. Úgy érzem, erőnkhöz képest mindent megtettünk, hogy a sütők és az idelátogatók is jól érezzék magukat. Láthatóan máris bulihangulat alakult ki – mondta a XII. Derekegyházi Palacsintafesztivál megnyitója előtt lapunknak Szabó István, a település polgármestere. Hogy milyen lesz a rendezvény, ez már csak az időjárától függ. A derekegyháziak remélik, az égiek is velük lesznek.
Derekegyházon minden a palacsinta körül forog - Galéria


A polgármester elmondta, lesznek olyan napszakok, amikor különleges palacsintákat is készítenek az önkéntesek. Számos töltelék közül is választhatnak majd az ínyencek. Érdekesség, hogy szombaton 15 órakor a térség polgármesterei sütnek palacsintát, sokan elfogadták a meghívást. 

A megnyitón részt vett Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője, agrárminiszter-helyettes is, aki elárulta a megnyitó résztvevőinek, legutóbb másfél órája evett palacsintát. A felesége ugyanis azt sütött, mire hazaért Budapestről.

– Megbocsátható, hiszen ez az unokánk kérése volt. A fesztivál ideje alatt természetesen a családommal is eljövünk palacsintázni és kikapcsolódni ide, Derekegyházra. Nagyszerű dolognak tartom ezt a hagyományt, ami az egész országban ismertté tette Derekegyház nevét. Ami ugyancsak fontos, a környező települések is mind eljönnek és segítenek, ez óriási közösségformáló erő – mondta a képviselő.

Nemcsak az ízlelőbimbóknak kedvez a palacsintafesztivál, zenei csemegékkel is készültek a szervezők. Ma este Varga Miklós lesz a rendezvény sztárvendége. Este 8-kor kezdődik a műsora. Pénteken 21 órakor pedig Kalapács-Rudán akusztik koncertre várják a rock szerelmeseit, szombaton 20 órakor pedig a Groovehouse lép színpadra Derekegyházon. A programok ingyenesek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma kezdődik a derekegyházi palacsintafesztivál - az érdeklődőket a foci vb sztárjai fogadják

Ma kezdődik a derekegyházi palacsintafesztivál - az érdeklődőket a foci vb sztárjai fogadják
Tizenkettedik alkalommal rendeznek Derekegyházon palacsintafesztivált. A programok szerdán kezdődnek és vasárnap délig tartanak. Tovább olvasom