Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Kapolcs kiemelt vendégei Szentes és Szegvár

Az idei kapolcsi fesztivál két kiemelt vendége: egy Pest megyei település, valamint Szentes és Szegvár együttesen. A két Csongrád megyei település számos művészeti csoportot indított útra a múlt hét végén kezdődött, egyhetes dunántúli rendezvényre.
Az idei kapolcsi fesztivál két kiemelt vendége: egy Pest megyei település, valamint Szentes és Szegvár együttesen. A két Csongrád megyei település számos művészeti csoportot indított útra a múlt hét végén kezdődött, egyhetes dunántúli rendezvényre. Szentes hétszázezer forinttal támogatta a szereplést. Szentesről és Szegvárról összesen kétszázan szerepeltek a hét végén a Művészetek völgyében. A városi fúvószenekar, az Arany Páva-díjas Pengető citerazenekar és Kertész Ákos tanítványai szolgáltak zenével a fesztivál közönségének. Az Alföld néprajza is látható volt a Mód László által összeállított fotótárlaton.

A szegváriak minden alkotást és produkciót bemutattak, amiről úgy gondolták, hogy értékes. Az utazók kétharmada a faluból származott, ötvenketten vittek magukkal egy-egy saját alkotást az Én ezt tudom című programra. A faluban műkedvelőkből alakult Tűzköves színjátszó csoport Móricz-novellák feldolgozásait mutatta be, melyek a lakodalom témakörében születtek. Sikert aratott a fesztiválon Kulbert György faszobrász, Szűcs Árpád festőművész, Csíky László szobrász alkotásai és a Dobbantó néptáncegyüttes.


Háromszög gyakorlatok

A szentesi Horváth Mihály Gimnázium dráma tagozatos diákjai idén is szerepeltek a Művészetek völgyében. A korábbi évekhez hasonlóan ott rendezték meg a darabokat a drámatanárok. Az első előadásokat a falvak színpadain, Kapolcson, Taljándörögdön és Öcsön láthatták a nézők. Mivel utcaszínházról van szó, látványos, harsány, kacagtató művek készültek, amiket Keserű Imre, Szurmik Zoltán és idén először Szebeni Zoltán rendezett. A Szentesen már bemutatott Háromszög gyakorlatok című darabot a Pulán felállított Bárka színpadán adták elő a szentesiek. A gimisek közül összesen százan játszottak színházat a Művészetek völgyében. Az ott készült darabokat szeptember 11-én Szentesen, a megyeházán is bemutatják. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégis kötelező a védőoltás

Egy szentesi családban négy gyermeküket nem oltatták be a szülők, holott erre kötelezte őket a… Tovább olvasom