Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Karácsonyra málnát szüreteltek Szentesen

Szentes - Már nem először fordul elő, hogy Szentest megemlítik az egyik jelentős németországi napilapban, a Freie Presse reichenbachi kiadásában.
A dél-alföldi városról legutóbb január elején olvashattak a szász tartományban, most is egy Magyarországra származott férfi jóvoltából. Frenzel Gerdről korábban megírtuk: a 80-as években került Szentesre, kuvaszokat tenyészt, illetve nagy odaadással ápolja a Németországban különös szeretet övezte, székkutasi kötődésű Piroska-hagyományt.

A karácsonyi málna Szentesről, amelyre Németországban is felfigyeltek. Fotó: DM
A karácsonyi málna Szentesről, amelyre Németországban is felfigyeltek. Fotó: DM

Most egészen más ügy miatt került be a nyugdíjas férfi és Szentes neve a külhoni lapba. Gerd arról értesítette szülővárosa újságíróját, hogy karácsony napján még málnát szedett a Tisza-parti településen a kerti bokrokról. – A málna legnagyobb ellensége a fagy. Most kedvező volt az időjárás, becsapta a növényeket, ősszel virágot hoztak a bokraim. Szenteste még ettünk a termésből. Nem volt már az igazi az íze, de azért málna volt, egy szem sem maradt belőle – mesélte. Szerencse, hogy megörökítette a ritka jelenséget, azóta a fagy minden nyomát eltüntette a téli bogyóknak. Azt mondja, nemcsak az ő növényeit viccelte meg az időjárás, decemberben látott olyan szentesi házat, ahol egy tábla volt kitéve: Málna eladó!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elektronikus gondolatok a könyvtárban

A nagymágocsi művelődési központ közel 13 millió forintot nyert egy pályázaton. Tovább olvasom