Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Keserű Imre hétvégéje: a Kurca-partot soha nem hagyjuk ki

Szentes - Jeles és ismert személyiségeket kérdezünk sorozatunkban arról, milyen programot választanak maguknak a hétvégén, és azt szívesen ajánlják-e másoknak is. Ezúttal Keserű Imre drámapedagógus, a szentesi Horváth Mihály gimnázium drámatanára mondja el, mivel tölti a szabadidejét.
A család játssza a főszerepet Keserű Imre utolsó hétvégéjén, a tanévkezdés előtt: összegyűlik a szűkebb rokonság. A tanévkezdésre a szokásos módon készül – mint mondta, már az is különlegesség, hogy számára egyáltalán lesz évkezdés.

– A fiam fél évig Berlinben tanult ösztöndíjjal, most érkezik haza, közeli rokonok viszont elutaznak hosszabb időre, így családi összejövetelt rendezünk – mesélt a tervekről a drámapedagógus. Ezenkívül színházi előadásra hivatalos a budapesti Tűzraktérbe, amelyet egy volt tanítványa rendez: még a jövő titka, hogy ide eljutnak-e.

– Ott voltunk a drámatagozatosokkal Kapolcson, a szegedi Thealteren, és a Szigetre is kilátogattunk a feleségemmel, így most leginkább nyugodtan tölteném a szabadidőmet – magyarázta a diákok körében közkedvelt drámatanár: a Bűvészetek Völgye és a Thealter munkával telt, felléptek a tanítványok, így nem igazán volt idő kipihenni a tanévzárás idején lejátszódott kellemetlen eseményeket. Az akkor kinevezett új igazgató – akinek azóta visszavonták a megbízását – nem akarta ugyanis meghosszabbítani a szerződését, mire a tanárok ülődemonstrációt tartottak mellette. – Nagyokat sétálunk, bóklászunk, ha Szentesen járunk a feleségemmel, a Kurca-partot soha nem hagyjuk ki. Itt, Budapesten a Kerepesi temető a kedvencünk: ilyenkor, amikor már alábbhagy a meleg, nagyon kellemes, békés a hangulat – osztotta meg velünk kedvenc célpontjait.

Keserű Imre: A Kurca-partot soha nem hagyjuk ki. Fotó: DM/DV
Keserű Imre: A Kurca-partot soha nem hagyjuk ki...
Fotó: DM/DV

A sok munka közepette némi időt azért a kikapcsolódásra is tudott szakítani: meglátogatták a fiukat Berlinben, ahol egyetemistaként ők is eltöltöttek egy évet. – A turistalátványosságokon már túl voltunk, régi barátainkat, egykori kedvenc helyeinket kerestük fel – mesélt a német fővárosban töltött hétről, és kiderült: az utazás az egyik kedvenc időtöltése. Ám soha nem utaznak szervezetten, és a felkapott turistalátványosságokat is elkerülik.

– Nem vonz, hogy végigrohanjak a kötelezőkön, és kipipálhassam: ezt is láttam – beszélt a drámapedagógus az utazási szokásaikról. Egy napra Bécsbe is kiugrottak a nyáron, megnézni idősebb Peter Brueghel képeit a Kunsthistorisches Museumban.

Az olvasóknak azt ajánlja: látogassanak ki a Szegedi Ifjúsági Napokra! Érdemes körülnézni, meghallgatni egy-egy jó koncertet, bóklászni, elveszni kicsit a színek, illatok között. A kor nem akadály, hiszen a jó zene, a hangulat kortalan.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. spt 2008. szeptember 11. 09:51
  „Előrebocsátom: a Fideszre szavazok, konzervatív értékrendű embernek tartom magam. De büszke vagyok rá, hogy Keserű Imre tanított történelemre. Soha nem próbálta rámerőltetni a világnézetét, megpróbált vitára és gondolkodásdra késztetni. Olyan összefüggésekre hívta fel a figyelmemet, ami segített kialakítani a viléágnézetemet, hogy most mást gonolhatok a világról, mint ő. Persze, hogy ellentmondásos alak, jókora exibicionizmussal. De olyan pedagógus, akit meg kell becsülni, és egy valamirevaló iskola-fenntartónak nem az elküldésért, hanem a megtartásáért kéne harcolnia.”
 • 31. tanár28 2008. szeptember 07. 21:17
  „galwaybaba! Ne mutasd be "sztárként" Keserű Imrét (SZDSZ), mert mindjárt meghatódom! Már folynak a könnyeim! Nem vagyok kíváncsi se rá, se az SZDSZ-re, se a magánéletére!”
 • 30. galwaybaba 2008. szeptember 07. 20:29
  „Keserű Imre kiváló pedagógus. Már évek óta nem találkoztam vele, de még így is gyakran eszembe jutnak tanácsok, amiket tőle kaptam. Mi az, amit tőle tanultam? Nyitottságot, hogy mindig érdemes mások véleményét is meghallgatni, hogy mindig állj ki az igazadért. Elakezekkel! Csak ennyit mondhatok...”
 • 29. Nikszi 2008. szeptember 05. 19:28
  „Kurca-part a legjoobb?(L):D”
 • 28. humoros 2008. szeptember 03. 20:01
  „A bajuszára tapadt a cérnametélt.”
 • 27. Hooot 2008. szeptember 02. 00:07
  „Balkon! Éppen azt írtam, hogy ne a semmiről szóljon már egy cikk, te fogyatékos! Ha nem érted mit írok, ne szólj hozzá! Sokmindent letettem az asztalra, de NE rólam írjanak, ne Keserű időtöltéseiről, meg ne a senkit nem érdeklő zagyvaságokról, hanem arról, mi történik itt, mint a többi cikk, kivéve ez! Na megyek suttyomban megnézem Győzikét!”
 • 26. zeusz 2008. szeptember 01. 14:23
  „balkon
  Keserét nem Magyarország tüntette ki, hanem az MSZP. Ne keverd a dolgokat!
  Egyelőre az Mszp-sek (köztük te is) az ország néhány %-át teszik ki, de sajnos még ők vannak hatalmon, köszönjük nektek, akik a nyakunkra ültették őket.
  De a gáz árát neked is többszörösére emelik, a te munkahelyed is megszűnhet stb...majd megvilágosodsz...”
 • 25. balkon 2008. szeptember 01. 12:42
  „Miért jobb lenne ha rólad lenne szó Hooot?miért te ugyan mit tettél le az asztalra?Magyarország milyen kitüntetéssel díjazott meg?és a Győzike show az kb a TE SZINTED!!”
 • 24. Hooot 2008. augusztus 31. 23:36
  „Hát nagyon jó, hogy már megint Keserűről olvashatok! Már egy kicsit unalmas, mert van néhány ember, akit ez érdekel, ők azok, akik a Győzike show-t is ugyanilyen érdeklődéssel nyomonkövetik! Engem, meg még több ezer embert viszont nem érdekel, hogy mit csinál és hogy hol! Nem kell olvasnom a cikket? Ez az egyetlen hír a városból?? Merthogy itt csak ez a pár darab van. Ennyi erővel írhatnának Kiss Roland nevű barátomról is, mert az is legalább ennyi embert érdekel! De van egy jobb ötletem! Akit ez érdekel, az keresse meg személyesen, és beszélgessen vele! Ne kelljen már a hírek közt is Keserű unalmas dolgairól olvasnom, mert ez nem a Storymagazin!!%”
 • 23. humoros 2008. augusztus 31. 20:45
  „Tragikomédia, ha a HMG-ben ilyen a legjobb tanár...
  Milyen lehet a többi?
  Az új ig.nő nem akart újabb cirkuszt, ezért adott neki 6 db alamizsna órát.
  Ki fizeti kese utazási költségét? Hány napra osztják el a 6 óráját? Egy nap alatt lezavarja az egészet, vagy szállást is fizet a suli?”
 • 22. lovas 2008. augusztus 31. 18:05
  „Sárikának igaza lehet, de éppen a Keserűhöz hasonló pártkáderek miatt tartunk itt. Bukott miniszterek, bukott államtitkárok, .....bukott tanárok...Szégyenletes, hogy egy jó hírű gimnáziumban ilyen emberek tanítanak! Semmi nem változott.”
 • 21. sárika 2008. augusztus 31. 16:26
  „Ugye, hogy igazam volt..."most kéne abbahagyni".
  Kádenciaként: amikor idekerült a gimibe, senki sem vette komolyan.Szakmailag sem, mert abban az időben voltak nála sokkal okosabb, tehetségesebb fiatal kollégák (pl. dr.Olasz Lajos), emberileg sem, elsősorban megjelenése miatt - még a szomszédos óvodások is szandokánnak csúfolták. És mint exhmgs volt tanítványa írta: 28 év alatt semmit nem változott. Ezért is kár vele foglalkozni.
  p.s.:a nyári élménybeszámolóból kihagyta a melegfesztivált, ahol szerelmetes feleségével kézenfogva vonultak az első sorban.”
 • 20. GaTa 2008. augusztus 31. 15:43
  „ugyan, szakadjatok már le Imréről!!!”
 • 19. zeusz 2008. augusztus 31. 14:52
  „Egy tanár a külsejével, belsejével, magánéletével is legyen példamutató. Különösen, ha a legérzékenyebb korosztályt bízzák rá.
  Ehhez a külsőhöz el tudom képzelni, hogy köpködve beszél (nem csak átvitt értelemben).
  A bajusza belelóg a levesbe a menzán.”
 • 18. szemlélődő 2008. augusztus 31. 13:13
  „Mi közöd van hozzá Wild?!
  Érdekes, hogy ennyire jól tudod, mik történtek a Keserű-családban. Ha ő esetlegesen bántotta volna a feleségét,gyermekeit, valószínűleg nem ilyen lenne a viszonyuk. Láttad te már Keserűt a feleségével eggyütt? Ha látnád/éreznéd azt a szeretetet ami körbe fogja ezt a két embert lehet hogy meggondolnád miket írkálsz össze-vissza.
  De egyébként is. Minket ne az foglalkoztasson mi a helyzet a magánéletével. Amíg a munkáját becsületesen, rendesen végzi, addig egy szót sem szólhatunk.”
 • 17. Wild 2008. augusztus 31. 11:56
  „Igazatok van! Ne csak a külsőről ítéljünk, hanem nézzük meg mi van belül! Mit is tett a családjával?”
 • 16. Dubwise 2008. augusztus 31. 11:26
  „azt hittem, nem az a lényeg, hogy valaki hogyan oltözködik, meg viseli a haját, de az alattam kommentelők szerint nagyot tévedtem.”
 • 15. walaki 2008. augusztus 31. 11:08
  „Wild! Zeusz!
  Ti aztán megtaláltátok az abszolut lényegtelent.
  Egy emberben nem az a fő, hogy mekkora a haja, van- e szakálla. Főleg nem, hogy miként öltözködik.
  Igénytelen az, aki koszos. Láttam én már olyan tanárt, aki mindig öltönybe járt, nyakkendőt és kalapot hordott. Viszont büdös, rosszindulatú és embertelen volt.”
 • 14. Wild 2008. augusztus 31. 10:04
  „Hogy lehet egy tanár ember ennyire igénytelen?”
 • 13. zeusz 2008. augusztus 30. 21:32
  „gondozatlan külső, lázító belső...”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezer diák kaphat ingyen könyvet Szentesen

Szentes - Tankönyvekre akár tizenötezer forintot is elköltenek a családok az iskolakezdés előtt. Szentesen ezer diák biztosan kaphat kedvezményt, ők néhány ezerért, vagy teljesen ingyen, de kölcsön juthatnak hozzá. Tovább olvasom