Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Két évtized után lecserélik a retró dekorációt: szerelik az új karácsonyi utcai díszeket Szentesen

Szentes - Lecserélik Szentesen a közel két évtizede felszerelt karácsonyi díszeket, az önkormányzat erre 20 millió forintot áldoz.
Eredetileg ennek tizedét tervezték a költségvetésbe, ám kiderült: ez csak a régi fényfüzérek javítására, a hálózat üzemeltetésére lenne elég. Mindennek a fedezete ingatlanértékesítésből származik.
 
Időben elkezdték a munkát, hogy december elejére minden készen álljon. Fotó: Králik Emese
Időben elkezdték a munkát, hogy december elejére minden készen álljon.
Fotó: Králik Emese

Arról, hogy a mostani díszek elavultak, méltatlanok a városhoz, már a testületi üléseken is szó volt. – Pályázatot hirdettünk, jó ajánlatot kaptunk, olyan ünnepi képet mutat majd a belváros, amelyre minden szentesi büszke lehet – közölte Szirbik Imre polgármester. Úgy tudjuk, a régi dekorációk közül sokat ki kell dobni, mert nem javítható, vagy nem lehet már hozzá alkatrészt kapni. Összesen egymillió LED világít majd. Az Erzsébet tér, az Ady Endre, a Horváth Mihály, a József Attila és a Petőfi utca kandelábereire, illetve a Kurcára is kerül belőle, december 4-én kapcsolják fel azokat. Tulipán Edit megjegyezte: örülne, ha a leszerelt díszekből esetleg jutna a város külső részeire.
 
Mindenki sajátjának tekinti

Szinte már hozzátartozik a szentesi testületi ülésekhez a jobbikos Szabó Zoltán Ferenc és a fideszes Antal Balázs Tibor – akár személyeskedésig fajuló – pengeváltása. Szabó legutóbb megjegyezte: örül, hogy komolyan vette a város a korábbi, díszkivilágításra vonatkozó javaslatát. Antal szerint ez nem így volt, a kezdeményező az ő frakciójuk volt. Szirbik azzal próbálta elsimítani a vitát: szerinte mindegy, ki találta ki, a lényeg, hogy elkészül.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítják a nagymágocsi óvodát

Mintegy 200 millió forintból újul meg a nagymágocsi óvoda. A munkálatok idejére, jövő tavasszal, két önkormányzati ingatlanban rendeznek be ideiglenes óvodát. Tovább olvasom