Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Két művészeti bolt működik már Szentesen

A főtéri Galéria után megnyílt a Gyöngykagyló művészeti bolt Szentesen. Az új céget a Kálmán család viszi, elsősorban a helyi alkotóknak kívánnak teret adni. Kifejezetten olcsón és nagyon drágán is lehet vásárolni a boltban.
A Petőfi utcában közelmúltban megújult Gólyás-ház része a művészeti bolt, ahol különböző alkotásokat lehet vásárolni. – A mívesen és jó ízléssel készített tárgyaknak kell, hogy legyen keletje: kizárólag zsűrizett műveket kínálunk és magas színvonalra törekszünk – mondta Kálmán Lajos. A boltot fiával együtt viszi a családfő, aki az elmúlt néhány hónap tapasztalatairól beszámolt lapunknak. A Gyöngykagyló ajtaját nem nyitották ki olyan sokszor a vevők, mint egy szupermarketét, de itt nem is ez a cél. A vevők előbb talán sokkal inkább tárlatlátogatók ezen a helyen, a harmadik vagy negyedik látogatás után döntenek a vásárlás mellett.

A képzőművészeti alkotással kapcsolatban az ember alapos megfontolás után határoz és több szempont szerint mérlegel. Lényeges, hogy tessék. Lényeges, hogy hosszú távon elviselhető legyen, hiszen a kiválasztott képpel vagy szoborral együtt fog élni a vásárló. A főtéri Galériával a Gyöngykagyló nem konkurál, annak nincs értelme, inkább ajánljuk egymást. A Galéria festészetben erős, a Gyöngykagyló kézművességben– fogalmazott Kálmán Lajos.

Benkő Zsolt kitart

A főtéri rekonstrukció munkálatai miatt december óta fel van állványozva Benkő Zsolt Galériája, de 2006 tavasz óta folyamatosan történik valami az épület körül, ami zavarja a kereskedelmet. Benkő ezért időnként kiáll a fóliával eltakart üzlet elé, hogy a vásárlóknak jelezze: ő kitart. Az üzlettulajdonost különösebben nem izgatja a Gyöngykagyló megnyitása, folyamatosan fogadja vendégeit.

Kálmán Tibor szerint a szentesi művészek munkáiból nagyszerűen lehet válogatni, kiváló alkotók élnek itt. A konzervatívok által mélyen tisztelt Bíró Jenő festményei mellett a tűzzománckészítő Tompa Natália művei jelentenek nőies üdeséget, a folyton kísérletező Palásti Ágnes nemezmunkái közül bármelyik szép ajándék lehet. A csongrádi selyemfestőnő Kolláth Edit szép színei megkapóak, ahogyan a veszprémi Sáska Tibor festményeivel sem lehet hibázni, ha ajándékozásról van szó.

A kiállított tárgyak mindegyikén szerepel eladási ár, kivéve Kulbert György munkáit. A faszobrász úgy gondolkodik, ajánljanak érte. Az Édentál elkelt, de akinek tetszik, annak készít hasonló Gyümölcstálat. A boltban nagyon drágán, akár több százezer forintért is lehet vásárolni. Jellegzetesen szentesi emlékkel néhány száz forintért is távozhat a vásárló. Kálmánék azt mondják, jöhet még jobb idő is a műtárgy-kereskedelemben, hiszen még nem kezdődött el a turistaszezon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A dolgozók többsége Fenyves Ernő kinevezését támogatja

A dolgozók több mint fele Fenyves Ernő kinevezését támogatja a szentesi kórház főigazgatói… Tovább olvasom