Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Kétmilliárdba kerülne a Petőfi Szálló felújítása

Új közbeszerzési pályázatot írt ki a szentesi önkormányzat a Petőfi Szálló felújítására és üzemeltetésére, miután az előző eljárás eredménytelenül zárult. A beruházás számítások szerint mintegy kétmilliárd forintba kerül, és november 20-áig várják a befektetők ajánlatát.
Várják a befektetőket a Petőfi Szálló felújítására. Fotó: Tésik Attila
Eredetileg úgy volt, hogy az előző képviselő-testület az utolsó, szeptemberi ülésén hozza meg a döntést a rossz állagú szentesi Petőfi Szálló felújíttatásáról. Többször megírtuk, hogy a város hét évig pereskedett az egykori szálloda tulajdonjogának megszerzéséért, miközben tovább pusztult az épület. A helyhatóság azonban mindaddig nem költhetett a műemlékre, amíg az nem került a nevére. A bírósági pereskedés a nyár végén végleg befejeződött: az önkormányzat szempontjából eredményesen.

Még az előző ciklusban határoztak arról a képviselők, hogy – elegendő forrás hiányában – befektetőket keresnek a Petőfi Szálló rendbehozatalára. A szakértők számítása szerint az épület felújítása mintegy kétmilliárd forintba kerül, és ennek fejében a város 40-50 évre bérbe adná a beruházónak, hogy szállodát üzemeltessen benne. Ennek megfelelően írták ki a közbeszerzési pályázatot, amelyre akadt is jelentkező, a pályamunkák benyújtási határidejének lejárta után pedig – információnk szerint – több cég is érdeklődött.

A közbeszerzési bizottság elnöke, Demeter Attila, aki az előző és a mostani ciklusban is az önkormányzat jogi és ügyrendi bizottságát vezeti, lapunkat arról tájékoztatta az ősszel: ők függesztették fel a közbeszerzési eljárást, mert szakértők véleményét kérik annak érdekében, hogy megismerjék, mi a város számára a legelőnyösebb megoldás a műemlék rendbehozatalára és többcsillagos szállodaként való működtetésére. Az elnök azt is elmondta: úgy tudja, hogy közben visszalépett az a társaság, amely ajánlatot tett az épület renoválására, valamint üzemeltetésére.

Megkérdeztük tegnap a polgármesteri hivatal vagyongazdálkodási irodavezetőjét, Szilvássy Árpádnét arról: befejeződött-e már a Petőfi Szállóval kapcsolatban meghirdetett eljárás. Kiderült: eredménytelenül zárult a pályáztatás, ezért ismét kiírták közbeszerzési felhívást. Eddig három társaság vitte el az anyagot, s az ajánlattevők november 20-áig küldhetik el pályamunkájukat a szálloda felújítására és működtetésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apjánál marad Szentesen Diána

Továbbra is édesapja nevelheti Dezső Diánát – így döntött tegnap a szentesi bíróság. Az… Tovább olvasom