Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Kétszázötvenmilliós vezeték épül

Ha az időjárás engedi, még az idén megépítik az átemelőt a csatornavezeték majdani lefektetéséhez Szentes nagyhegyi városrészében. A helybeliek korábban úgy tudták, hozzájuk drágábban jut majd el a vezeték. Végül az önkormányzat pályázaton támogatást nyert erre a munkára, s így a nagyhegyieknek sem kell többet fizetniük.
Fotó: Vidovics Ferenc
A fővárosi székhelyű Hídépítő Rt. a kivitelezője a település túlnyomó részében a hálózat bővítésének. Sáfrán Bálinttól, az önkormányzat közműprogramért felelős munkatársától megtudtuk, a megközelítőleg hárommilliárd forintos beruházás kezdetén Szentesen negyvenszázalékos volt a csatornázottság, s a projekt teljesítésekor megközelítheti a száz százalékot is. A kivitelezők egyébként még tegnap is dolgoztak a városközponthoz közeli Vásárhelyi és Csillag utca környékén.

Szentes külső részén, a Nagyhegyen élő családok a közműprogram pár évvel ezelőtti indulásakor alig reménykedtek abban, hogy lakóhelyükön is kiépülhet a rendszer. Az a terület ugyanis nincs sűrűn beépítve, ezért a vezetéképítés többe került volna, mint a város belső kerületeiben. Az előző ciklusban Geréné Dunaháti-Vas Márta sokat lobbizott azért, hogy Nagyhegyen is csatornázzanak ugyanolyan feltételekkel, mint a belvárosi részeken. Az önkormányzat aztán pályázaton nyert forrást a regionális fejlesztési tanácsnál, amelyhez a város és az ingatlantulajdonosok is melléteszik a szerződésben vállalt összeget. Így kezdődhet el a nagyhegyi dűlőkben és utcákban is a hálózat kiépítése 250 millió forintos összköltségen. A Kikelet utcában élő Bánfi Imre megelégedéssel nyugtázta érdeklődésünkre, hogy a város vezetői állták a szavukat.

Annak meg külön örül: az eredetileg emlegetett háromezer forint helyett nekik is csak ezer forintot kell fizetniük havonta, mint amennyit a belterületen lakó családok törlesztenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúszik a szentesi templomfelújítás

Módosították a vállalkozói szerződést a szentesi református nagytemplom felújításával kapcsolatban.… Tovább olvasom