Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 7°C Még több cikk.

Kiadják a kötvénycsomagot Szentesen

Szentes - Más önkormányzatokhoz hasonlóan Szentes is kötvénykibocsátással teremti elő a pályázatokhoz szükséges önerőt – így döntött tegnap a város képviselőinek többsége. Az ellenzék tartózkodott a szavazáskor.
Pengeváltással kezdődött a szentesi képviselő-testület ülése a polgármester-tájékoztató után. Az ellenzéki Kálmán János szóvá tette, miért nem számolt be Szirbik Imre arról, hogyan szavazott a parlamentben az egészségügyi törvényről. A polgármester szerint a városháza ülésterme nem lehet színtere az efféle vitáknak. Elmondta, minap az asztalára került egy levél, melyben őt a Fidesz kivégző gyilkosnak titulálja, szerinte ez a feladókat minősíti. A jobboldali frakció több képviselője is megfogalmazta: a népszavazás eredménye választ ad az egészségügy kérdéseire.

A költségvetés vitájában a fideszes Gyenes Ágota emlékeztetett, a város lakóinak száma évről évre csökken, igyekezni kellene a nagyvárosokban diplomát szerzett, egykori szentesi diákok számára a munka szempontjából Szentest vonzóvá tenni. A polgármester megköszönte a hozzászólást, és megkérte a képviselőnőt, emlékeztesse párttársait a tisztességes politizálás mikéntjére. A városatyák hosszan tárgyalták a 2008-as költségvetést, majd elfogadták azt.

A kötvénykibocsátással kapcsolatban a polgári frakció tagja, Kozák János úgy vélte, kisebb kockázatot jelent, ha szakaszosan bocsátja ki a város az 5,3 milliárd forint értékű kötvényt, és nem húsz évre előre tervez, hiszen a gazdasági viszonyok állandóan változnak. Szirbik szerint ebben a megoldásban éppen az az üzlet, hogy azonnal rendelkezésre áll a teljes forrás, és sokáig kamatozik betétként. Hozzátette: a következő testület döntési szabadságát nem veszi el a konstrukció, és a kötvénykibocsátás sikerének kulcsa a szigorú költségvetési egyensúly. A képviselők elfogadták az előterjesztést – az ellenzék tartózkodása mellett.

Olvasóink írták

  • 1. Béke kölcsön 2008. február 25. 12:05
    „Az állam is ezen töri a fejét! Be kell fizetni néhány ezer forintot, a többségi tulajdon marad az államé. Osztalék semmi a bevétel megy az állam kaszába. Néhány millió ember befizeti a pénzt egy papírért ami nem sokat fog érni, de az államnak meglesz a 200 milliárdos bevétele. Ebből majd adócsökkentést kapunk! Aki emlékszik még a ,,Béke" kölcsönre, akkor az tudja, hogy milyen ,,sokat nyert" rajta. A történelem megismétli önmagát. Milyen lehet akkor a nem állami kötvény?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

5,3 milliárd forintos kötvénykibocsátás Szentesen

Szentes - A pályázatokhoz szükséges önerőt önkormányzati kötvények kibocsátásával teremtené elő a… Tovább olvasom