Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Kisiklott a vasút Szentesen

Szentesnek nincs pénze arra, hogy helyiérdekű vasutat üzemeltessen a megszüntetésre ítélt Szentes és Orosháza közötti vonalon. Szirbik Imre (képünkön) szentesi polgármester szerint a személyszállítás gazdaságtalan, legfeljebb teherszállítás lehet a negyven kilométeres szakaszon.
Szirbik Imre szerint gazdaságtalan a személyszállítás a Szentes és Orosháza közötti vasútvonalon Fotó: Tésik Attila
– A személyszállítás egyértelműen gazdaságtalan a Szentes és Orosháza közötti vasútvonalon – mondta lapunknak Szirbik Imre. A szentesi polgármester szerint legfeljebb teherszállítás lehet ezen a negyven kilométeren. Megtudtuk: a mellékvonal megszüntetéséről szóló döntést december 15-éig hozza meg a kormány. A szocialista politikus arról egyezett meg eddig az ügyben érintettekkel, hogy a Szentes és Fábiánsebestyén közötti szakaszon a közvetlenül a vasútvonal mellett futó közutat fel kell újítani. El kell érni – mondta Szirbik –, hogy a Volán a munkavállalók és a diákok számára a község központjában fel- és leszállási lehetőséget biztosítson. A polgármester arról is szólt, hogy a vasútvonal középső szakasza valóban holtvágány lesz, míg a Gyopárosfürdőhöz közelebb eső rész tovább élhet valamilyen formában. Szentesnek viszont nincs arra pénze, hogy helyiérdekű vasutat üzemeltessen ezen a vonalon.

A teljes vonal szinten tartására százmillió forintot költöttek az elmúlt években. Lapunkban megírtuk, hogy a gazdasági miniszter tavasszal tette le az orosházi felüljáró alapkövét. A közút a vasút felett fut. Az egymilliárd forintos beruházás fényében többek szerint érthetetlen, miért akarják megszüntetni a mellékvonalat. Szirbik Imre szerint a tíz éve tartó határozatlanság egyértelműen pazarlást eredményezett ezekben az ügyekben. A politikus úgy véli, hogy a kihasználatlanul, és éppen ezért gazdaságtalanul működő vonalak felszámolása pontot tehet a folyamat végére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kalmár Tünde lett Az év DADA-ja

Az év DADA-ja lett Erdélyiné Kalmár Tünde. A rövidítés a rendőrség által indított drog- és… Tovább olvasom