Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 28°C Még több cikk.

Kitessékelték a kórházból Szirbik Imre polgármestert: Bugyi István szobra helyett egy emléktáblát koszorúztak meg

Szentes - A polgármester szerint mivel az önkormányzat évek óta nem szokott szót kapni a kórház fontos eseményein, úgy gondolták, egy önkormányzati koszorúzáson nem indokolt felszólalni a kórház vezetésének. Az intézmény erre nem engedélyezte a szentesi polgármester koszorúzását.
– Szentes emblematikus alakja volt, a város történetének meghatározó személyisége – így emlékezett szerdán a város talán egyik legismertebb emberére, a 120 éve született Bugyi István professzorra Szirbik Imre polgármester. A legendás sebész nemcsak orvos volt, de hű lokálpatrióta, akinek az eltelt évek nemhogy feledtették volna az emlékét, inkább élénkebbé tették, fűzte hozzá a város vezetője. A professzor nevét őrzi a szentesi kórház, egy patika, emlékének egy szobát szenteltek a Szentes Házban.
A kopottas emléktáblánál sikerült végül megrendezni az ünnepséget. Fotó: Králik Emese
A kopottas emléktáblánál sikerült végül megrendezni az ünnepséget. Fotó: Králik Emese

Az ünnepség helyét egy váratlan közjáték az utolsó pillanatban módosította. Eredetileg a gyógyintézményben lévő szobránál szerettek volna koszorút elhelyezni, később a ma már az adóhivatalnak helyt adó szülőháznál emlékeztek. A történteket Szirbik Imre úgy magyarázta: mivel az önkormányzat évek óta nem szokott szót kapni a kórház fontos eseményein, úgy gondolták, egy önkormányzati koszorúzáson nem indokolt felszólalni a kórház vezetésének. – Ezt megtudva egy elektronikus levélben úgy reagált a gyógyintézmény: ez esetben viszont nem engedélyezi, hogy nyilvánosan, sajtó jelenlétében helyezzem el a koszorút – közölte.

Kérdeztük a kórház igazgatását, mivel indokolják a történteket. Válaszoltak ugyan, de azt kérték: amíg a válaszukra nem mond áment a fenntartójuk, ne közöljük azt. Amint megérkezik az engedély, visszatérünk a témára.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zenés évbúcsúztató Szentesen

Zenés évbúcsúztató Szentesen
A jubileumi, 20. óévbúcsúztató hangversenyt rendezte szombaton a Szentesi Művelődési Központ és a… Tovább olvasom