Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Költöznek a bölcsődések és az óvodások is

Szentes - Június derekán a Klauzál utcai óvoda épületébe költözik a szentesi bölcsőde, mert megkezdődik az intézmény felújítása és bővítése.
Mozgalmas félév vár a szentesi kisgyermekes családokra, mielőtt újra birtokba vehetik a város felújított és kibővített bölcsődéjét. A kivitelezési munkálatok június derekán kezdődnek: négy új csoportszobát és hozzájuk tartozó játszóudvarokat építenek, a régi épülettömb tetejét felújítják, korszerűsítik a fűtési rendszert, lecserélik a burkolatokat, sószobát alakítanak ki, illetve az akadálymentesítést is megoldják abból a 178 milliós uniós támogatásból, amit az intézmény kapacitásbővítésére nyert az önkormányzat. A megítélt összeg a költségek 90 százalékát fedezi, a többit önerőként teszi hozzá a város. A tervek szerint 6 gondozóval és 2 technikai munkatárssal bővül majd a dolgozói létszám, a férőhelyek száma pedig 70-ről 100-ra nő.

– Június 15-éig maradunk a Vásárhelyi úton, 16-án átköltözünk a számunkra kiürített Klauzál utcai óvoda épületébe, és 17-étől már oda várjuk a bölcsiseket – mondta lapunknak Csendes-Merza Ágnes. Az igazgatónő hozzátette, a központi konyhán a bölcsőde szakácsai főznek majd a kicsikre, akiket 4 teremben helyeznek el, 25–30 fős csoportok kerülnek egy helyiségbe. Az átmeneti időszak az előzetes ütemterv szerint november végéig tart – ha jól haladnak a kivitelezők, már decemberben visszaköltözhet a bölcsőde az eredeti helyére.

Mozgalmas félév vár a szentesi kisgyermekes családokra. A szerző felvétele
Mozgalmas félév vár a szentesi kisgyermekes családokra.
A szerző felvétele

Ahhoz viszont, hogy a váltás gördülékenyen menjen végbe, a Klauzál utcai óvodát át kell költöztetni a korábban megszüntetésre ítélt Kossuth utcai óvoda épületébe. Ternainé Fodor Mariann, a szentesi óvodák vezetője érdeklődésünkre elmondta: június 13-án, vasárnap pakolnak át az új helyre, és 14-étől már oda várják az ovisokat. Az új lakók beköltözése előtt mindkét épületben tisztasági festést végeznek, és a világítótesteket is szembarát izzókra cserélik. Arról még nem született döntés, hogy a bölcsőde korszerűsítésének végeztével, 2010 végén visszaköltözik-e az óvoda a Klauzál utcába, vagy a tanév végéig a Kossuth utcán maradnak.

Olvasóink írták

  • 3. garcsika 2010. június 08. 20:02
    „Alapvetően elhibázott lépés a bölcsődebővítés! Szociálpolitikusok és szakközgazdászok szerint olcsóbb és sokkal gyorsabb megoldást hozott volna családi napközik létrehozás-támogatása! Mire elkészül a bővítés, azok a gyerekek, akik érdekében a bővítés történik, már óvodások lesznek. Itt marad a kihasználatlan épület, amit fen kell tartani, két év múlva emiatt fog sírni a fenntartó! Nem baj, a lényeg, hogy elköltsük az uniós támogatást, "mer ingyé van"!”
  • 2. studyfy 2010. június 03. 16:21
    „A bölcsődet miért nem lehetett a Kossuth utcai óvodába tenni és akkor nem kellene egy óvoda életét felforgatni?”
  • 1. klaviaturawomen 2010. június 03. 15:49
    „Bárcsak a mi iskolánkra is ilyen mozgalmas év várna már végre........”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesi Tisza-híd: sok a nyitott kérdés

10 hónap után sem zárult le a nyomozás annak a szentesi fiatalembernek az ügyében, aki tavaly nyáron munkagödörbe esett, és meghalt a Tisza-hídon. Tovább olvasom