Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Korlátozzák a vendéglátóhelyek nyitva tartását Szentesen

Szentes - Pénteken tárgyalja a szentesi képviselő-testület a vendéglátóhelyek nyitva tartásának korlátozásáról szóló javaslatot. E szerint a jövőben éjfélkor vagy hajnali háromkor be kellene zárniuk városszerte a kocsmáknak.
A képviselő-testület pénteki ülésének egyik témája a vendéglátóhelyek nyitva tartásának korlátozása. Az előterjesztés szövege szerint éjfélkor vagy hajnali háromkor kellene bezárniuk a műintézményeknek. Az Ady Endre utcai Buffalo söröző csaposa például azt mondta, a vendéglátósok az elképzelésnek egyáltalán nem örülnek. Takács Andrea szerint a korai zárás eredménye lehet az, hogy a fiatalok az utcán randalíroznak, bár a Buffalo környékén soha nem volt balhé. A pubok között ez egy kulturált hely, ahol időnként koncerteket is rendeznek. Az együttesek általában hajnali kettő-három körül fejezik be a zenét, a kocsma négy-öt körül zár.

Andrea szerint a fiatalok valószínűleg otthon folytatnák a bulit, ha korábban kell zárni. A város központjában tavasszal nyitott Pano Café üzemeltetője szerint annál nagyobb lesz a cirkusz, minél hamarabb kell zárni. Gubi Attila elmondta, a hajnalig nyitva tartó helyeken ellenőrzött körülmények között szórakoznak a fiatalok, míg a korai zárás miatt az utcán zajlana ellenőrizetlenül a buli.

A szociális szakember alapvetően másként látja a kérdést. Baráth László szerint a korlátozással a város egy valós problémára akar reagálni. Úgy véli, mérlegre kell tenni, hogy mi a magasabb érdek, a vállalkozók által befizetett helyi adó mennyisége, vagy a fiatalok egészsége. Tágabb értelemben itt értékválasztásról van szó – fogalmazott a családsegítő központ munkatársa. Lényeges, hogy a család mellett más intézmények is a megoldás felé mutató lépéseket tegyenek. A helyi rendelet azt biztosan eléri, hogy téma legyen a városban az ifjúság egészsége, magatartása és az alkoholfogyasztás közötti összefüggés – mondta.

A városi diákönkormányzat felnőtt segítője, Koromné Seri Anikó kifejezetten örül a város törekvésének. Szerinte valamit tenni kell ebben az ügyben. Rövid időn belül hatékony megoldást találni nem könnyű, de ha nem kínálkozik más ötlet, akkor hatósági eszközökkel kell fellépni az ifjúság érdekében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyvenhét tanári álláshely a vita tárgya

A pedagógus szakszervezet 47 tanári álláshely védelmében beadvánnyal támadja a megyei közgyűlésnek… Tovább olvasom