Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Kormányellenes tüntetés Szentesen

A szentesi Erzsébet téren 25-30 tüntető és mintegy 10 rendőr gyűlt össze tegnap délután. A demonstrálóknál kormányellenes transzparensek voltak. Nyílt levelet hoztak Szirbik Imre polgármesternek, de nem ő vette át a küldeményt, mert befektetőkkel tárgyalt.
Kormány- és Gyurcsány-ellenes transzparensekkel demonstráltak a polgári körösök. Fotó: Tésik Attila
„Csótány, Patkány, Gyurcsány, Hazug kormány. Fletó!! Te Böszme, ezt igen jól „megcsináltad", Gyurcsány mentes övezetet akarunk" – olvashatták a járókelők tegnap délután a szentesi városháza melletti Erzsébet téren. A helybeli és a környező községek polgári köreinek felhívására gyűltek össze 25-30-an. Távolabbról 10 rendőr figyelte a történteket. Ennyi regyenruhást együtt régen láttak a szentesiek.

A független kisgazdapárti Áfra Sándor azt mondta lapunknak: amíg Gyurcsány Ferenc lesz a miniszterelnök, nem lesz itt változás. A Fidesz helyhatósági képviselője, Zoltai Gábor érdeklődésünkre közölte: Szirbik Imre polgármestertől, MSZP-s országgyűlési képviselőtől azt kérik, hogy ne szavazza meg a kormány megszorító intézkedéseit.

Bedő átvette

Csongrádon is adtak át petíciót a helyi jobboldali szervezetek a város szocialista polgármesterének. A konzervatív erők arra szólították föl Bedő Tamást, hogy a parlamentben ne támogassa szavazatával a megszorító intézkedéseket is magában foglaló országos költségvetést. Bedő átvette a dokumentumot, de azt mondta, a petíció nem befolyásolja döntését.

A tüntetés fő szervezője, Tóth István azt mondta, élhető Magyarországot akarnak, mert most csak elnyomorítják az embereket. A nyugalmazott pedagógus, a KDNP-s Horváth István azért ment a demonstrálók közé, mert – mint fogalmazott – hívta a haza, aggódik az egyetemista és középiskolás unokái jövőjéért. Szegvár egykori polgármesterét, dr. Nóbik Istvánt az aggasztja: jövőre 7-8 százalékos a tervezett infláció, a nyugdíjakat pedig 4 százalékkal emelik.

Fekete Andrea jelenlévőknek felolvasta azt a nyílt levelet, amelyet Szirbik Imre kormánypárti országgyűlési képviselőnek írt. Arra szólítja fel Szirbiket, hogy a parlamentben ne szavazza meg az embereket megnyomorító intézkedéseket. A levelet háromfős küldöttség vitte a városházára, ahol az egyik köztisztviselő vette azt át.


Megszavazza a költségvetést

Épp befektetőkkel tárgyalt Szirbik Imre, amikor a tüntetők a petíciót át akarták neki nyújtani. Lapunk érdeklődésére azt mondta: ha ott lett volna, egy égő gyertyát, fenyőágat és néhány szem szaloncukrot adott volna a küldöttségnek, a megbékélés jegyében. A kormány jövő évi büdzséjét a kilábalás költségvetésének nevezte, amelyet az ország és a szentesi térség lakóinak érdekében meg fog szavazni. A napokban kapott egy fenyegető levelet, amelyben közölték: ha december 19-éig nem mond le országgyűlési képviselői mandátumáról, akkor a városában vagy a háza előtt mindennap tüntetnek majd. Hozzátette Szirbik Imre: „Hát elkezdődött." 

Olvasóink írták

  • 1. dzséla 2007. november 14. 20:02
    „Szirbik úr polgármesternek nagyon jó Szentesen, ezért szavztam rá én is. Csak az a baj, hogy Ő is Csúrcsány párti.Sajnos”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesen, Csongrádon is a 104-et lehet hívni

Ma reggel hét órától nem élnek a szentesi mentőállomás eddigi telefonszámai. A bajba jutottak… Tovább olvasom