Délmagyar logó

2019. 03. 23. szombat - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Kötélugrókkal, fitneszbemutatóval és néptánccal adták át a megújult Hősök erdejét

Sportos hangulatban avatták fel a város egyik legnagyobb zöld felületét, a Hősök erdejében péntektől lehet futni, bringázni és pihenni.
A parkot 1933-ban alakították ki a mai Kertváros városrészben az I. világháború szentesi hősi halottjainak emlékére. A 7 és fél hektáros erdő Szentes egyik legnagyobb zöld területe, mégis hosszú évtizedeken keresztül rendezetlen, elhanyagolt állapotban volt.

A változást egy pályázati lehetőség hozta el, ennek köszönhetően megújult a teljes erdő. Új burkolatú sétányt kaptak a gyalogosok és a kerékpárosok, valamint elkészült egy öntöttgumi burkolatú futópálya, de épültek kerékpártárolók és padok is az utak mentén. A parkban található játszótér közelében új ivókút készült, és pótolták az elpusztult fákat is. Ez utóbbiakat örökbe is lehetett fogadni, a pénteki átadóra mind a 213 fa gazdára talált, az örökbefogadók között ott voltak a környék lakói, városi egyesületek, óvodák, iskolák és szentesi cégek is.
Kötélugrókkal, fitneszbemutatóval és néptánccal adták át a megújult Hősök erdejét. Fotó: Majzik Attila - GALÉRIA
Az átadón Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke elmondta, emlékeznünk kell a szentesi hősök áldozatára, a fiatalok felé fordulva pedig kiemelte: reméli, minél többen használják majd ezt a múltat idéző, de jövőt szolgáló közösségi teret. A térség országgyűlési képviselője, Farkas Sándor hangsúlyozta, az erdő hosszú éveken át Szentes egyik igen elhanyagolt területe volt, hatvan évet kellett várni e hiányosság pótlására. A park a felújításnak köszönhetően ismét a város egyik kiemelt részévé válhat, amit a fiatalok töltenek meg élettel, és ahol együtt van a múlt, a jelen és a jövő.

Az erdőt birtokba is vették a gyerekek, akiket a színpadon kötélugrók, fitneszesek, az óvodások műsora és néptáncosok szórakoztattak, míg a parkban segwayezni, futkosni és biciklizni is lehetett.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

100 négyzetméteres épület lángolt Derekegyházán - fotók

100 négyzetméteres épület lángolt Derekegyházán - fotók
A tűzhöz a szentesi, a hódmezővásárhelyi és az orosházi hivatásos tűzoltókat riasztották. Tovább olvasom