Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Közel kétszerannyi kisgyermek született a faluban, mint az előző években - 19 babafát ültettek el Derekegyházon

Derekegyház - Lassan kis erdő lesz a babafákból Derekegyházon. Idén újabb 19 fát ültettek a település Nagymágocs felőli végén az elmúlt egy évben született gyermekek tiszteletére.
- Négy éve ültettük el az első facsemetéket. Idén, nagy örömünkre, 19 facsemetét kellett vásárolnunk. Lassan kiserdő lesz a babafákból - mondta Szabó István, Derekegyház polgármestere.

Derekegyházon általában 10-12 gyermek születik évente, úgyhogy a 2017 őszétől napjainkig tartó időszakot baby boomként könyvelhetik el a derekegyháziak. 

- A facsemetéket és a kis táblákat önkormányzatunk biztosítja, egy emléklapot is kapnak a családok. Eddig 33 kis fánk volt, amik száma a mostaniakkal 52-re szaporodott.

A hársfa-csemetének a szülők ültették el. 
19 babafát ültettek el Derekegyházon. Fotó: Kovács Erika - GALÉRIA
- Sokan rendszeresen kijárnak a fákhoz, locsolgatják, fotózkodnak előtte. Szeretnénk, ha a felcseperedő gyerekek a saját kis fájuk révén is kötődnének Derekegyházhoz. 

Bodrogi Imike 4 hónapos. 

- Ő az első gyermekünk. Nagyon jó ötletnek tartom, hogy kapnak a kicsik egy-egy kis fát. Kijárunk majd ide, hogy gondoskodjunk róla - mondta Imike anyukája, Bodroginé Miklós Emese.

Farkas Olgáéknak öt gyermekük van. Most a legkisebb, Petrovics Bolda is kapott egy csemetét.

- Bolda a második gyermekünk, akinek fát ültettünk. A többi gyermekünk az előtt született, hogy elindult a babafa program. Villő fájához is ki szoktunk jönni. Megnézzük, milyen állapotban van. Tavasszal szépen kilevelesedett. Ami azt jelzi, jól érzi magát a parkban. Ezentúl két fácskát látogatunk!
19 babafát ültettek el Derekegyházon. Fotó: Kovács Erika - GALÉRIA
Derekegyházon az önkormányzat sokat tesz a gyerekekért.

- Szeretnénk, hogy azok a szolgáltatások, amelyeket egy városban érhetnek el a szülők, helyben is meglegyenek. A bölcsődénk 2017 óta működik, de előtte már jó tíz évvel családi napköziként fogadta a gyerekeket. Most egy pályázat révén a legkisebbek, az ovisok és az iskolások is a legkorszerűbb körülmények között nyernek elhelyezést. Játszóteret is építünk az intézmény közelében. Érzékenyek vagyunk a gyermekétkeztetésre, télen és nyáron is szervezünk táborokat is - sorolta Szabó István.

Derekegyházon néhány éve babazászlót tűznek ki a védőnői épületre, ha kisgyermek születik. A kislányok érkezését rózsaszín, a fiúkét kék zászló jelzi. 

Az apukák ásták ki a gödröket a kis hársfa-cseemetének. Hogy kié a fa, névtábla jelzi. . Fotó: Kovács Erika

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két autó ütközött a 451-es úton, egy ember megsérült - fotók

Két autó ütközött a 451-es úton, egy ember megsérült - fotók
Összeütközött két gépkocsi vasárnap kora délután Csongrád megyében, a 451-es út Csongrád és Szentes… Tovább olvasom