Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Kukoricáztak a nagymágocsiak - galéria

Kukoricáztak a nagymágocsiak - galériaFotó: Kovács ErikaA cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
- Szeretünk kukoricát morzsolni! A nagyszülőknek is szoktunk segíteni - mesélték a fiúk Nagymágocson, a 3. fosztónapon. Kádár Áron és ikertestvére, Zoli, Surinya Nándor és Drubina Ulrik gyakorlott kézzel morzsolták le a csutkáról a kukoricaszemeket.
Látszott, hogy szoktak a felnőtteknek segíteni. A többi gyerek is nagy élvezettel vetette bele magát a kukoricakupacba. A szülők mesélték, hogy gyermekkorukban szinte mindenkinek volt kukoricája.

A felnőttek segítettek egymásnak, a gyerekek pedig ugyanígy játszottak kint a kukoricaföldön, mint a mostani gyerekek a fosztónapon. A nosztalgianapon az idősebbek megmutatták, hogy milyen játékokat lehet készíteni a csuhéból.

– A férjem halála után nagyon egyedül éreztem magam. Kellett valami, amivel elterelem a gondolataim.

Így jött a kézműveskedés, többek között a csuhézás is – mondta a nagymágocsi születésű Sipos Imréné, aki néhány éve egy négy és fél méteres alkotást is készített kukoricacsuhéból, aminek a Búza útja címet adta. Nagymágocson pedig megmutatta a gyerekeknek és az érdeklődő felnőtteknek, hogyan lehet angyalkát, babát, vagy éppen karácsonyfadíszt készíteni csuhéból.
Kukoricáztak a nagymágocsiak. Fotó: Kovács Erika (galéria)
A fosztónapon hirdették ki a népmesékhez kapcsolódó rajzpályázat eredményét is. Ovis kategóriában Böszörményi Villő, az 1–2. osztályosok között Pesti Jázmin, a 3–4. osztályosoknál Surinya Zsombor győzött, míg a felsősöknél Ottroba Tímea rajza lett a legszebb.

A fosztónapon a nyugdíjasklub vízenkőttet, töpörtyűs pogácsát és kenyérlángost sütött a résztvevőknek a falu idén elkészült közösségi kemencéjében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kátyús lett a városi út: perel Szentes az aszfaltozásért

Szinte már dűlőútra hasonlít Szentes egyik aszfaltozott útja - így fogalmazta meg a véleményét Antal… Tovább olvasom