Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Lebutították Imre Zsuzsa mikrofonját?

Szentes - Hozzáértők szerint lebutították a szentesi énekesnő, Imre Zsuzsa mikrofonját az eurovíziós dalfesztivál nemzeti döntőjében, ahol a közönség szavazata alapján még így is ötödik lett Mészáros Gábor és Varga Kis Sándor Érintés című száma.
Hozzáértők szerint lebutították a szentesi énekesnő, Imre Zsuzsa mikrofonját az eurovíziós dalfesztivál nemzeti döntőjében, ahol a közönség szavazata alapján még így is ötödik lett Mészáros Gábor és Varga Kis Sándor Érintés című száma. Az MTV sajtóirodája arról tájékoztatott: az élő adások sajátossága és kockázata, hogy minden szakmai alaposság ellenére előfordulhatnak technikai hibák.

– Nem akarok összeesküvés-elméletet gyártani, de szerintem az eurovíziós dalfesztivál nemzeti döntőjében nem volt esélyegyenlőség – állította lapunknak az Érintés című dal szövegírója. A szentesi Varga Kis Sándor hozzátette: ő nem vádol, csak kérdez. Mindenekelőtt azt, hogy amikor Imre Zsuzsa énekelt, miért nem működött a kontroll-láda, és miért butították le a mikrofont. A zene olyan hangos volt, hogy nem lehetett hallani az éneket. Varga Kis Sándor a zsűrit nem hibáztatja, hiszen azt pontozta, amit hallott. Így került a szentesi szám 15 közül a 10. helyre. Az viszont feltűnő, hogy a nézők szavazata alapján 5. lett Mészáros Gábor és Varga Kis Sándor szerzeménye.

Zsuzsa az Érintés című dallal Belgrádban is sikeres lehetett volna.
Fotó: m1

A szentesi szerzőpáros bízott a verseny szervezőiben, ők a nézőtéren ültek, és elképedve követték a technikai zavart. A fesztivál győztesének, Csézynek ellenben gyönyörűen szólt a technika. Azt a tévénézők is tapasztalhatták, hogy a Fiestáé sem működött. Az összesített pontszámok alapján a 7. helyen végzett szentesiek azt fájlalják, hogy nem kértek bocsánatot tőlük a technikai hibákért. – Ezzel tönkrevágták a dalt – mondta Varga Kis Sándor.

– Feltűnt, hogy Imre Zsuzsa milyen fahangon, üresen, nagyon gyenge hangminőségben és jóval halkabban énekelt, mint a többiek – fogalmazott a szentesi Garai Sz. Imre. Itthon a verseny előtt ő többször hallotta a számot, amely a helyi televízióban sokkal jobban szólt.

Varga Kis Sándorék elkeseredtek, sok munkájuk volt a számban, de a tényeken már nem tudnak változtatni. Szerintük az Érintés című dalból az eurovíziós dalfesztivál belgrádi döntőjében sláger lehetett volna. A szerzőpáros dolgozik tovább: Imre Zsuzsa készülő nagylemezének sikeréért fáradoznak.

Az MTV sajnálja

A szentesiek észrevételeivel megkerestük a dalfesztivál sajtóirodáját. Az MTV-től azt a választ kaptuk: őszintén sajnálják, ha úgy érzik, Imre Zsuzsa előadását befolyásolta valamilyen technikai probléma. Az élő televíziós adások sajátossága és kockázata, hogy minden szakmai alaposság ellenére előfordulhatnak technikai hibák. A próbák során valamennyi fellépőnek egyenlő idő és technikai lehetőség állt rendelkezésére, mely során magának állította be az általa kívánt hangszínt és hangerőt mindaddig, amíg az előadó nem volt maximálisan megelégedve az általa kívánt és elvárt hangzással. A tévéhez érkezett visszajelzések szerint – Zsuzsa korábbi nyilatkozataival összhangban – a nézők kiváló produkciónak tartották az Érintést.

Olvasóink írták

 • 6. Zoli 2008. február 26. 10:39
  „Sziasztok! Nagyon felháborító, amikor egy ilyen jó hangú énekesnő hangját csak azért rontják el, hogy aki bundázott nyerhessen. Aki Zsuzsi hangját szidja, az még nem hallotta énekelni. Én hangosítottam már őt, és a Murphy Band-et és csodálatos a hangja, és nem volt ott sem Sound Forge, sem egyéb szerkesztő program. Élő rendezvény volt, és bármilyen furcsa is, nem volt hiba. Az igaz, hogy kicsit halkabban énekel, de azért vannak ott a technikusok, hogy tegyenek ellene. Ha nem tudják megtenni, akkor van a helyükre sok jobban képzett ember is. Hallottam már élőben énekelni Péter Szabó Szilvit is, és az ő hangján sem volt semmilyen változtatás. Én nem mondom, hogy nem szokott playback-elni, de az esetek többségében élőben énekel. Aki tehát nem ért valamihez, akkor talán nem kellene okoskodni az ügyben.”
 • 5. levcsi 2008. február 19. 14:44
  „Monnyon le!
  Szamoljak ujra a szavazokat!
  Nepszavazast!
  :)”
 • 4. pederzoli 2008. február 19. 10:47
  „Amikor a Nox szerepelt az Eurovíziós fesztiválon,gondolom még sokan emlékeznek rá,hogy Péter Szabó Szilvi árnyéka volt önmagának. Ez az élő adás. Itt nincs Soundforge,nincs Sony Architect,Pro Tools rendszer,hogy a hibákat kijavítsák. Az,hogy melyik énekesnek milyen mikrofon passzol a hangjához,azt magának kell kikísérleteznie,ebben pedig nincs bunda,az adott művész saját tapasztalatai után alakul ki. Amúgy kontroll nélkül tényleg baromi nehéz énekelni. Az is igaz,hogy kontroll gyanánt évek óta ott a headset nagyon sok énekesnél,tehát a ládára fogni kicsit necces,a kőkorszaki technika a rendezőket minősíti.”
 • 3. bacsó 2008. február 18. 21:23
  „Az előző üzenet írójának:
  Minek szól hozzá igazsággal kapcsolatos témához olyan, aki igazságtalan, és nem lát tovább a saját kis puffogásainál?
  Miért baj az, h arról szól egy cikk, h valami nem jó ment, és ezt urambocsá még ki is emeli? Inkább örülne, h valaki szót emel a nem nagy nevek mellett is.
  De mindegy, ha valaki így gondolkodik, az az ő baja.”
 • 2. Kutasi 2008. február 18. 17:36
  „Gratulálok a cikk szerzőjének, hogy egy ilyen fontos témát sikerült kihalásznia Szentes közéletéből.
  Javaslom holnap "UFO-észlelések Szentesen" címmel írjon egy hasonlóan nagyszerű, és fontos társadalmi kérdéseket boncolgató cikket. mi más is hozhatná lázba manapság az embereket Szentesen, vagy bárhol az országban, mint ezek a hetente megrendezett tehetségkutató versenyek. Annál már csak a versenyek veszteseinek önigazolási próbálkozásai izgalmasabbak.
  A dal egyébként rendben volt szerintem. A középmezőnyben a helye.”
 • 1. Kért Elek 2008. február 18. 08:26
  „Gratulálok Zsuzsának az elért eredményhez.
  Legközelebb mint, valamely kisebbséghez /Vajdasági, Erdélyi.. stb/ tartozó induljon így biztos lesz a győzelme is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pini miniplázát igér a szentesi játszótér mellé

Szentes - Az ismert olasz üzletember, Piero Pini miniplázát akar építeni Szentes központjában. A beépítésre váró területet 81 millióért vette meg. Tovább olvasom