Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Lemondott a szentesi uszoda vezetője

Szentes - 2,5 milliós veszteséget okozott a szentesi strandot működtető társaságnak az októberi medenceprobléma, a cég ügyvezetője, Deák Albert pedig lemondott posztjáról. Erről és a szentesi kórház helyzetéről is szó esett a képviselő-testület pénteki ülésén.
Noha a kórházat illetően Szirbik Imre polgármester kedvező megyei döntésekről számolt be napirend előtt a képviselő-testület pénteki ülésén, Horváth István ezt azzal egészítette ki, hogy az intézményről nyugtalanító hírek is eljutottak hozzá. Elmondta: információ szerint az utóbbi időszakban 70-80 fővel csökkent a dolgozói létszám, 30-35 orvos hiányzik a kórházból, egyes osztályokon csak 2 szakorvos dolgozik. A képviselő arra is kitért, hogy az önkormányzatnak nincs információja a kórház adósságállományáról, ezért indítványozta, hogy az intézmény mihamarabb számoljon be jelenlegi helyzetéről.

A szociális koncepció felülvizsgálatának megtárgyalásakor Szabó Zoltán arról érdeklődött, januártól mi lesz azzal a 400 közfoglalkoztatottal, akik eddig önkormányzati intézményeknél és cégeknél kaptak munkát, mert ez a lehetőség megszűnik. Azt a választ kapta, hogy a munkaügyi központ és a polgármesteri hivatal szociális osztálya együtt segíti majd az érintetteket az elhelyezkedésben. Erre Halmai István megjegyezte, a kormányzat nem fogja megszüntetni a közfoglalkoztatást, csupán átalakítja, ezért nem kellene az embereket riogatni.

Parázs vitát ígért, de végül elmaradt a szócsata az üdülőközpont uszodai szolgáltatási díjainak növelésére vonatkozó javaslatról, a polgármester ugyanis azt indítványozta, hogy jövőre ne emeljék a bérletek és belépők árát, mert csupán egymilliós bevételemelkedést, viszont annál nagyobb imázsvesztést eredményezne. Mielőtt elfogadták volna javaslatát, elhangzott: az októberi medenceprobléma 2,5 milliós veszteséget okozott a társaság számára, a hibák kijavítása januárban megkezdődhet. A szavazás végén jelentette be a polgármester, hogy az Üdülőközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője, Deák Albert felmentését kérte január 31-től, s ezt ő elfogadta. A testület arról is határozott, hogy a tartózkodási idő utáni idegenforgalmi adót 200-ról 300 forintra emeli. Döntöttek a Szentesi élet sorsáról is: az éves szinten 7-8 milliós veszteséget termelő önkormányzati hetilap a Rádió Szentes Nonprofit Kft.-hez került a városi szolgáltató cégtől.

Marad a fizetős rendszer

Közel egy órás polémiát hozott a fizetős parkolás megszüntetésére vonatkozó javaslat, amit három Fidesz-KDNP-s képviselő terjesztett a képviselő-testület elé. A fideszes Molnárné Tóth Györgyi arra hívta fel a figyelmet, hogy a rendszer működtetése veszteséges, miatta a vállalkozásoknak csökkent a forgalma, ráadásul oktatási intézmények környékén anomáliákat okoz, amiket mielőbb orvosolni kellene. Az egyik indítványozó, Halmai István úgy fogalmazott, 831 támogató aláírást gyűjtöttek össze, és ha ez smafu a városvezetésnek, nem tud mit tenni. A Jobbik részéről Szabó Zoltán elmondta, hallott érvet mellette és ellene is, így ahhoz, hogy megalapozott döntés szülessen, a város közlekedési és parkolási rendjét egészében kellene áttekinteni. Horváth István szintén felülvizsgálatot javasolt, de azzal, hogy a fizetősség megszüntetése nem indokolt, mert szerinte az a vállalkozások eredményességét nem befolyásolta. Reagálásában Szirbik Imre polgármester kiemelte, a befektetés utáni ötödik évben, jövő tavaszra nullszaldós lesz a rendszer, amely rendet teremtett a városközpontban, és munkahelyeket hozott létre úgy, hogy 20 forintért is lehet parkolni. A szavazáskor az indítvány nem kapta meg a többséget, de áprilisban a testület elé kerül a közlekedési hálózatról szóló beszámoló.

Olvasóink írták

 • 10. kelemenke012 2011. január 06. 02:31
  „éljenszentes 2010.12.30. 15:49

  Szentesre érkezve azt tapasztaltam, hogy nagyon sokat fejlődött a város. Bárcsak egyszer az uszodában is ugyanezt tapasztalnám”
 • 9. éljenszentes 2010. december 30. 15:49
  „Nem értem.
  Már megint kikapott a Szentes?
  És ezt 400 ember látta is?
  És ennek örült Tóth Laci, a Gerendás meg szomorú volt?
  Ja és erről is Deák Albert tehet?”
 • 8. kelemenke012 2010. december 30. 02:21
  „éljenszentes 2010.12.18. 15:29
  válasz:

  éljenszentes!
  te nagyon értelmes embernek vagy!Nem´tán te vagy az dejákalbert!
  egyből a sporttot!!!!??????mikor a körülményekek évek óta!!!!!!!!!!!

  BODROGI BAU-SZENTESI VK-ZF-EGER 9-12 (2-3, 4-3, 1-4, 2-2)
  Szentes, 400 néző.

  MESTERMÉRLEG
  Tóth László: - Nagyon jól küzdöttünk és játszottunk a világ egyik legjobb klubcsapata ellen, büszke vagyok játékosaimra.
  Gerendás György: - Szentesre érkezve azt tapasztaltam, hogy nagyon sokat fejlődött a város. Bárcsak egyszer az uszodában is ugyanezt tapasztalnám”
 • 7. Teutatas 2010. december 18. 16:36
  „szerintem ez nem jó dolog, ha ezek az üzletek nem lennének itt, akkor ezekkel a bérekkel élhetetlen lenne szentes.
  A másik dolog meg, hogy mint vezető, elég jól teljesített Albert, meg lehet nézni a strandot, most már egy komoly Kht. lett, persze a szar munka elvégzése után mostmár a kényelembe biztos van akit be lehessen ültetni...”
 • 6. éljenszentes 2010. december 18. 16:13
  „A parkolással kapcsolatban van egy jó ötletem.
  Csak a tesco, lidl, penny, aldi parkolója legyen fizetős, így a város két legyet üt egy csapásra:
  - megmarad a parkolásból befolyó pénz
  - megmentjük a belvárosi üzleteket.”
 • 5. éljenszentes 2010. december 18. 15:29
  „Az újságíró etikátlanul befolyásolja a közvéleményt a cikk első mondatával, mivel azt a látszatot kelti, hogy a medence bezárása miatt elmaradt haszon az igazgató számlájára írható, és emiatt kell lemondania. Ez kicsit erős!
  Nem hiszem, hogy jól jár a város az igazgató lemondásával!
  Örülhetnek viszont a pártemberek (fideszesek és szocialisták egyaránt), hogy megint lehet majd ingyen labdázniuk a strandon az adófizetők pénzén, a többi meg nem számít.
  Igazgatónak meg betesznek majd valaki jól bevált emberüket, akivel elvegetál a strand.
  Hajrá Szentes!”
 • 4. Teutatas 2010. december 18. 13:08
  „Valaki tudja miért mondott le Deák Albert? Ez nem menekülés szerintem, ha egy helyi vezető azt érzékeli, hogy nem kapja meg a tevékenysége a kellő támogatottságot felülről, akkor a konzekvenciákat le kell vonni. Mondjuk akkor sem értettem, amikor megválasztották, hogy miért vállalta? Mi volt az ami miatt neki ez jó volt, hisz csak gondot vett a nyakába az egész Kht-vel. Tehát jöhetnek az ötletek...”
 • 3. ~FRANZVON~ 2010. december 17. 22:40
  „Bazmeg egy pár hamburger árán ki lehetett vóna gazdálkodni!!!!”
 • 2. gbruno 2010. december 17. 20:08
  „Az uszoda vezetője írta volna ki, mikor lehet úszni RENDESEN a 33-asban! Minden tiszteletem a sportolóké, de aki jegyet vesz, annak tudnia kell, mikor úszhat zavartalanul, anélkül, hogy fejbe dobnák egy vízilabdával. Az eddigi igazgató pedig örüljön, hogy egy lemondással megúszta. A fogyasztóvédelem hatalmas bírságot róhatott volna ki rá.”
 • 1. niemand 2010. december 17. 19:52
  „ILYEN A JÓ VEZETŐ, AKI MENEKÜL ? EZEK SZERINT AZ USZODA VEZETŐSÉGE NEM ÁRTATLAN? EZ PEDIG TERMÉSZETES, HA GOND VAN, ELMARADNAK A VENDÉGEK.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Első fecske a vállalkozói faluban

Sikerült helyzetbe hozni a vállalkozásokat, amit az is bizonyít, hogy az ősszel kialakított 12 hektáros vállalkozói faluban egy parcellára már vételi ajánlat is érkezett. Tovább olvasom