Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 21°C | 30°C Még több cikk.

Listát készítenek a felügyelők

A szentesi közterület-felügyelők tapasztalata szerint tegnap még 25-30 választási plakát volt a város különböző pontjain. A Fidesz és az MSZP helyi elnöke azt mondja, pártjuk már összeszedte a kampányanyagokat, legfeljebb elvétve maradhatott kint azokból néhány.
A hirdetőoszlopon büntetlenül maradhattak a választási plakátok is. Fotó: Balázsi Irén
A pártoknak a vonatkozó jogszabály szerint tegnapig volt idejük arra, hogy büntetlenül leszedjék a közterületen elhelyezett választási plakátokat. A Fidesz szentesi elnöke, Farkas Sándor országgyűlési képviselő lapunknak azt nyilatkozta: folyamatosan gyűjtötték a kampányanyagokat, ám hétfőn egy csapatuk egész nap szedte azokat a villanyoszlopokról és más helyekről. Ő még találkozott pártok plakátjaival a városban, de egyet sem nevezett meg közülük, mert – mint fogalmazott – nem akar vádaskodni. Annál is inkább, mivel elképzelhetőnek tartja, hogy a fideszesek figyelmét is elkerülte a saját kampányanyaguk. Farkas szerint véletlenül nekik is maradhatott a közterületen plakátjuk, amelyet pedig el kellett volna távolítaniuk tegnapig. A főutcai hirdetőoszlopon láttunk fényképet, amelyen Farkas Sándor volt. Erre úgy reagált: ha még nem ragasztottak rá semmit, majd megteszik a különböző kulturális és egyéb programok szervezői.

Csongrádon nincs, Makón maradt

Nem okozott gondot a pártok csongrádi szervezeteinek a választási plakátok begyűjtése. A városgondnokság ugyanis a kampány idejére hirdetőoszlopokat rakott ki a város több pontján, és azokra tehették a képviselőjelöltek bemutatását szolgáló anyagokat. A választások után pedig egyszerűen összeszedték a szolgáltató cég dolgozói a hirdetőoszlopokat. A makói közterületekről a kampányanyagok mintegy nyolcvan százalékát gyűjtötték be tegnapig a pártok. A közterület-felügyelők ma még megnézik, hogy az eldugottabb helyeken megmaradtak-e a politikai hirdetések. Ha még vannak, a polgármesteri hivatal illetékesei megteszik majd a szükséges intézkedéseket.

Az MSZP helyi elnöke, Demeter Attila érdeklődésünkre elmondta: a hirdetőoszlopokra szabadon lehetett plakátokat elhelyezni, azokat nem kell levenni. A főutcai oszlopon tehát ott maradhatnak az országgyűlési képviselőnek is megválasztott Szirbik Imre polgármester fotói. Demeter szerint ezeken a hirdetőhengereken 25-30 réteg is van már. Nem zárja ki, hogy az ő országgyűlési képviselő-jelölti plakátját is megtalálnánk, még 1990-ből. A szocialista párt egyébként a választás két fordulója között begyűjtötte a kandeláberekre, valamint más helyekre felfüggesztett arcképes kampányanyagokat és egyéb plakátokat. Ha mégis maradt néhány, természetesen az MSZP is gondoskodik az eltávolításukról, tudtuk meg.

A közterület-felügyeleti csoport vezetője, Kóczán István lapunk kérdésére úgy válaszolt: a négy évvel ezelőtti parlamenti választások után sokkal több kampányanyaggal találkoztak az utcákon, tereken a mostanihoz viszonyítva. Elmondása szerint tegnap délelőttig 25-30 plakátot láttak körútjaik során kandelábereken, villanyoszlopokon, trafóházon vagy más közműszekrényen. A főutcai kék kandeláberekről egyébként nehéz lesz leszedni a rájuk ragasztott papírokat, mivel ahhoz a festéket is le kell kaparni. Ennek a helyreállítása pedig pénzbe kerül. A csoportvezető úgy tájékoztatott: holnap listát készítenek a közterületen maradt plakátokról, amelyek eltávolítására még néhány napot kapnak a pártok. Ha ennek ellenére sem tesznek eleget kötelezettségüknek, akkor a városellátó intézmény dolgozói begyűjtik azokat, előreláthatólag a pártok költségére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harminc éve az egészség nehéz szolgálatában

Pro Sanitate-díjat kapott az egészségügyi minisztertől a szentesi Agócs Lászlóné, harmincéves… Tovább olvasom