Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Listázták a rossz utcákat Szentesen - 8 év alatt javítják ki a 15 szakaszt

Évente nagyjából 40 milliót tud útjavításra költeni a szentesi önkormányzat. Megnézték, melyik a 15 legsürgetőbb munka. Nyolc év múlva végeznek.
– Ebben a házban születtem, ahol ma már nyugdíjasként élek. Még emlékszem arra is, amikor földes volt a Wesselényi utca – hallottuk a szentesi Marcsó Ferencnétől. – Jól járható, karbantartott út volt, de nagyon örült mindenki, amikor leaszfaltozták. Ennek legalább húsz éve, már megérett a felújításra.

Arról, hogy a belterületi utakat rendbe kell hozni, képviselő-testületi ülésen is szó volt. Az önkormányzat műszaki osztálya egy 15 elemből álló listát készített a szerintük legsürgetőbb feladatokról. Számításaik szerint a városban több mint 9 kilométernyi, összesen 50 ezer négyzetméter felületet kell helyrehozni. Erre 326 millió forint kell. Ezt pedig csak – mert évente körülbelül 40 milliójuk van erre – nyolc év alatt tudja kigazdálkodni a város.
Ebben a Wesselényi utcai kátyúban már volt, hogy elesett egy biciklis este a sötétben. Fotó: Králik Emese

A táblázat első helyén a Kiss Zsigmond utca áll, ennek a felújítása 41 millióba fog kerülni. A legutolsó a fontossági sorrendben az Ilonapartnál a gázos kövesút, ennek a költsége 17 millió lesz. A legdrágább a mentettréti út rendbetétele lesz, 56 millió forintot kell rá elkülöníteni, és a helyezéséből ítélve nagyjából négy-öt év múlva kerül rá sor. A Rúzs-Molnár utca 110 méteres szakasza lesz a legolcsóbb, rögtön a Kiss Zsigmond utca után rá is költenek 3 millió forintot. A Wesselényi utcaiaknak úgy hat évet kell még várniuk, 54 millióból kapnak új aszfaltfelületet.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak a törzs maradt az egyik fából: barbár csonkolásra panaszkodik szentesi olvasónk

Csak a törzs maradt az egyik fából: barbár csonkolásra panaszkodik szentesi olvasónk
Az elektromos vezetékek akkor biztonságosak, ha nem ér hozzájuk a faág. Tudja ezt szentesi olvasónk… Tovább olvasom