Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Magyar–szerb pólómeccs és Boban Markovic-koncert

Szentes - Diplomáciai csúcsnak ad otthont Szentes a hónap végén.
Április 30-án a magyar, a szerb és a vajdasági tartományi parlament elnöke, Tomiszlav Nikolics, Szili Katalin és Egeresi Sándor is a Kurca partjára látogat, ahol háromoldalú megbeszélést tartanak. Információink szerint az egyeztetésen szó lesz Szerbia uniós csatlakozásának előfeltételeiről is. A szentesi városházán megtudtuk, hogy a tavaly októberben Újvidéken megtartott eszmecserén, valamint a szerb parlament elnökének budapesti látogatásán részt vett Szirbik Imre polgármester, országgyűlési képviselő is mint a parlament európai ügyek bizottságának tagja. Már akkor elhatározták, hogy a további hivatalos egyeztetetések helyszínéül az Európai Becsületzászlóval kitüntetett Szentes városát választják. A hivatalos program része Szentes és Topolya 40 éves testvérvárosi kapcsolatának megerősítése is. A diplomáciai eseményhez kapcsolódóan Otthonunk, Európa címmel a település több helyszínén kulturális programokat és sportrendezvényeket tartanak magyar és szerb résztvevőkkel.

Az uszodában a két ország válogatott utánpótlás vízilabdacsapatai csapnak össze. A sportcsarnokban kosárlabda-mérkőzéseket rendeznek, amelynek keretében a magyar és a szerb U18-as válogatott is játszik egymással. Népzenei találkozóra is várják az érdeklődőket a díszkútnál a diplomáciai csúcson. Fellép a topolyai Vuk Karadzic szerb néptáncegyüttes és a Cirkalom néptáncegyüttes is, végül pedig a Koló együttes ad műsort. Este fél 9-től a Boban Markovic Orkestra ad ingyenes koncertet.

Olvasóink írták

 • 3. Balotelli 2009. április 19. 22:04
  „Csak mondom. Még az is lehet hogy nem Boba Markovic jön ,hanem Goran Bregovic.Bíró Dánielnél nem lehet tudni.”
 • 2. dallas73 2009. április 19. 17:53
  „Kit érdekel Tomiszlav Nikolics. A lényeg, hogy itt lesz Boban Markovic!”
 • 1. Balotelli 2009. április 16. 17:13
  „Tomiszlav Nikolics 2007-ben volt a szerb parlament elnőke, amikor is ő volt a Szerb Radikális Párt alelnöke (Seselj helyettese).Ma már új pártja van( Szerb Haladó Pást) és annak az elnöke ö.
  A szerb parlament elnöke ma, Djukity Dejanovity Szlavica (Szerb Szocialista Párt) gondolom ő jön Szentesre.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ősztől már épülhet a Petőfi Szálló

Szentes - Nyár végén kezdődhetnek meg a szentesi Petőfi Szálló felújítási munkálatai. Csütörtökön az országos tervtanács elé került a tervdokumentáció, ahol néhány módosítást kértek a beruházótól. Tovább olvasom