Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Mától bővül a fizetős zóna Szentesen

Szentes - Felocsúdtak a szentesiek, de már késő: mától kibővítik a fizetős parkolási övezetet a Kurca-parti városban. Sokan mérgelődnek, de akad olyan üzlettulajdonos is, aki örül a szigornak, mert legalább üresen maradnak a vásárlóknak fenntartott parkolóhelyek.
„Ha fizetős parkolóövezetben lakik valaki társasházban, és több napra jön vendége autóval, akkor nappal az óránkénti parkolási díj az érvényes? Esetleg valami kedvezmény jár? Vagy ne fogadjunk autós vendéget?" Efféle kérdésekkel egyre többfelé lehet találkozni szentesi internetes fórumokon. Az önkormányzat április végén határozott úgy, hogy kibővíti a fizetős parkolási övezetet, de a szentesiek csak akkor kapták fel a fejüket, amikor az új parkolóórákat és az információs táblákat felszerelték az érintett utcákban.

Mint arról többször beszámoltunk, az új szabályok szerint a fizetős zónán belül élők egy autóra ingyenes, a második járműre pedig kedvezményes, félárú bérletet válthatnak. De csak abban az esetben, ha a lakcímkártyájukon és a gépkocsijuk forgalmi engedélyén ugyanaz a cím szerepel. Egy fórumozó arra emlékeztetett, hogy az övezet bővítéséről illett volna értesíteni az érintett utcák lakóit. Egy másik arra hívta föl a figyelmet, hogy hiába bejelentett lakó, mivel munkája miatt olykor céges autóval jár, azzal nem parkolhat majd ingyen saját háza előtt. Lapunk érdeklődésére Szirbik Imre polgármester azt mondta, tapasztalatok birtokában a város kész felülvizsgálni az elfogadott szabályozást.

Sokak szerint újra kellene gondolni a fizetős parkolást. – Az új órákat már felállították. Fotó: Vidovics Ferenc
Sokak szerint újra kellene gondolni a fizetős parkolást. – Az új órákat már felállították.
Fotó: Vidovics Ferenc

Akad viszont olyan üzlettulajdonos is, aki örül a szigornak. Kiss Attila az általa üzemeltetett pékség körül 8 parkolóhelyet alakított ki saját pénzén. Először meglepődött, amikor üzlete mellé is kikerültek a fizetős zónát jelző táblák. Végül úgy volt vele, ha a közelben sehol sem lehet majd ingyen parkolni, jobb lesz, ha nála sem, különben a sumákolók saját vásárlói elől veszik majd el a parkolóhelyet.

Utcáról utcára

Fizetős a parkolás a Kossuth utcán, illetve attól délre, a Petőfi Sándor utca–Szabadság tér–Páva utca–József Attila utca–Új utca–Somogyi Béla utca által határolt területen, továbbá a Kossuth utca északi oldalán, a Kiss Bálint utca–Munkácsy utca–Kígyó utca–Horváth Mihály utca–Jövendő utca–Brusznyai sétány–Apponyi tér által határolt területen. Ingyen lehet majd megállni a Klauzál iskola előtt, a Jövendő utcai nagy parkolóban, a sportcsarnok körül, az ifjúsági ház előtt, a Hajdú Lajos utcai parkolóban és az Erzsébet tér nyugati oldalán.

Olvasóink írták

 • 7. Power 2009. augusztus 23. 15:06
  „Díjat az ember valamilyen szolgáltatásért fizet. Parkolási díjat is csak szolgáltatásért szabadna szedni, pl. a járművek őrzéséért.”
 • 6. Hugika010 2009. augusztus 22. 18:50
  „parkolásárt milyen szolgáltatás járna??? ez nem szolgáltatóipar...”
 • 5. Power 2009. augusztus 14. 19:09
  „Az alapprobléma, hogy a parkolási díjért cserébe nem kapok semmilyen szolgáltatást, ezért csak pénzbeszedésről szól.
  Már csak hab a tortán, hogy Szentesen nem szégyellnek 720 Ft-ot kérni egy napi jegyért?
  Szilvásváradon 600 Ft-ot kérnek a napi jegyért, pedig ott látnivaló is van, ami miatt az emberek nem sajnálják a pénzt. Szentesen milyen látnivaló van?”
 • 4. Zander55 2009. augusztus 11. 06:02
  „Vállalkozóként irodám van az Ady Endre utcán, mely be is van jegyezve z igazolványomba. Ezért nem értem, hogy a kedvezvény mért nem érint. Pedig van úgy, hogy 6-7 órát is bent vagyok. Vagy a váálalkozókról, már mindent lelehet húzni?”
 • 3. medvejanos 2009. augusztus 10. 16:41
  „A kibővítéssel szerintem nincs gond, mivel így legalább a környező utcákból ahova becsődült a sok autó ismét nyugalmas lesz. Szóval nem a bővítés ellen kell tiltakozni hanem akkor az egész ellen.”
 • 2. Emibogyo 2009. augusztus 10. 14:22
  „Minek jó ez? Az ember már a saját lakása előtt sem tud úgy leparkolni, hogy ne kelljen fizetnie?!
  Persze aki ennek örül annak egészségére!”
 • 1. Lacko84 2009. augusztus 10. 13:52
  „Mekkora szégyenek akik ezt kitalálták! Minek nekünk fizetős parkoló? Nem tudják már hogy vegyék ki a zsebünkből a pénzt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiköltöztetnék a szentesi zöldségpiacot

Szentes - A várostáblán túlra, a Szarvasi úti nagybani piacra költöztetnék át pár éven belül a zöldségpiacot. Tovább olvasom