Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Megdőlt a rekord Derekegyházon

Derekegyház - 12 ezer 542 normál méretű és 20 óriási palacsinta készült el szombat estig a derekegyházi rekordkísérletben. A hatalmas mennyiséghez 2000 tojást, 3-400 kiló lisztet, 40 kiló cukrot, valamint összesen mintegy 800 liter tejet és szódavizet használtak fel. A munkában több százan vettek részt, úgy becsülik: félmillió forint gyűlt össze a becsületkasszában.
Új magyarországi csúcsot állítottak fel abban a derekegyházi rekordkísérletben, amely kedden kezdődött és szombat este ért véget. A végeredmény: közel 13 ezer palacsinta. 100 órásra tervezték a rekordkísérletet, végül azonban több, mint 105 órán át megállás nélkül sültek az ízletes tészták. Munkaerőben nem volt hiány: a szervezők szerint több százan vettek részt a kezdeményezésben. Kétóránként váltották egymást a főutca mellé telepített tűzhelyeknél, amelyekből egy alkalommal hatot is számlálhatott az arra járó.

- Egyszer sem állt halomban a kész tészta, éjszakai is folyamatosan jöttek, hogy megkóstolják a palacsintánkat. Hatalmas érdeklődés övezte az elmúlt napokban a falut, még a NeoFm rádió is készített velünk telefonos interjút. Két idősebb, kecskeméti hölgy ide utazott, mert hallották, mi történik nálunk és a saját szemükkel szerették volna látni. Budapestről és még számos településről is jöttek kóstolni. – emlékezett vissza az egyik szervező, Sárai Zsolt. Hozzátette: a becsületkasszában közel félmillió forint gyűlt össze, amely többszöröse annak, amire számítottak.

A nagy derekegyházi palacsintázás. A szerző felvétele (galéria)

Szombat este 7 órakor kellett volna véget vetni a csúcskísérletnek, azonban a tálakban még jócskán maradt alapanyag. Az elcsigázott, de még mindig rendkívül lelkes szakácsok ekkor úgy döntöttek: folytatják a munkát. Jól tették: az utolsó pillanatokban is hosszú sor állt a sátor előtt.

- A vasalót se mertük bedugni az elmúlt napokban, nehogy azon is kisüljön egy palacsinta – nevetett egy helybeli férfi. Nem sokkal később a falunapi rendezvényekre felállított színpadon Sebestyén István, a magyarországi rekordok regisztrátora bejelentette: hazánkban új csúcs született a megszakítás nélküli csoportos palacsintasütés kategóriájában. Szabó István polgármester azt hangsúlyozta, hogy náluk mindig olyan rekord dől meg, amelyhez az emberek összefogása kell. A derekegyháziak már most a következő akción törik a fejüket. Úgy tervezik, jövőre egy álló héten át izzanak a serpenyők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három kérdés, aki válaszol: Zongor Gábor, a TÖOSZ titkára

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége a napokban Szentesen tartott fórumot, ahol a szövetség titkárát, Zongor Gábort kérdeztük. Tovább olvasom