Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Meghalt a Tisza-híd munkagödrébe esett kerékpáros - képek!

Szentes - Vélhetően nem észlelte, hogy az út közepén egy hatalmas munkagödör van, és abba beleesett. A rendőrség nyomoz.
Feltehetően a csongrádi Körös-toroki fesztiválról indult Szentesre az a 32 éves kerékpáros, aki szombatról vasárnapra virradóra a Csongrád és Szentes közötti Tisza-hídon belehajtott egy 1,5–2 méter mély, jelzés nélküli, kibetonozott munkagödörbe. A baleset következtében a férfi súlyos koponyasérülést szenvedett, és belső szervei is sérültek.

Lapunk információja szerint a barátaival kerekezett a 32 éves férfi, amikor eddig ismeretlen okból letért a közlekedőknek fenntartott forgalmi sávról, és a felújítás alatt álló híd szentesi oldalán egy munkagödörbe esett.

Fotó: Rendőrség
Fotó: Rendőrség

A munkaterület és a 1,5–2 méter mély gödör nem volt kivilágítva, csupán két terelőtábla figyelmeztette az arra közlekedőket. Valószínűleg a férfi későn vette észre a munkagödröt, és már nem tudott megállni a lejtős szakaszon. Úgy tudjuk, hogy a szerencsétlenül járt férfi barátainak közvetlenül a baleset után sikerült egy éppen Szentesről Csongrádra tartó mentőautót leállítaniuk a hídon, de sem a mentősök, sem a kiérkező esetkocsi szakemberei nem tudtak már segíteni a férfin.

Reggel a helyszínre siettünk: a hídfelújítást végző Mahíd-2000 Zrt. munkatársai épp akkor végeztek a munkagödör körbekerítésével. Közelebb mentünk, hogy fényképezni tudjunk. A vérfolt még jól látható volt a gödörben. Mivel vasbetonszerkezetről van szó, több betonacél, vasrúd is kiáll az alján, ezek egyike okozhatta a súlyos tüdősérülést. A hídon tartózkodó építésvezető nem kívánt válaszolni arra a kérdésünkre, hogy korábban miért nem kerítették el kordonnal a veszélyes munkaterületet, inkább rendőrt hívott, mondván, illetéktelenek nem tartózkodhatnak a híd felbontott felén.

Fotó: Rendőrség
Fotó: Rendőrség

– Megdöbbentő az eset! Nagyon sajnáljuk, ami történt
– nyilatkozta lapunknak Nagy Sándor projektvezető. A Mahíd-2000 Zrt. illetékesét telefonon sikerült elérnünk. Elmondta, hogy hídfelújításoknál forgalomterelési terv készül, ilyen esetekben szalaggal szokták körbekeríteni a veszélyes helyeket. Ez a Tisza-hídon nem történt meg, de hogy miért, arra még a társaságnál is keresik a magyarázatot. Kérdésünkre válaszolva a projektvezető elmondta: annak, aki a hídon dolgozott, éppúgy viselnie kell a felelősséget, mint az általa képviselt kivitelező vállalkozásnak. – Valamit lehetett volna jobban csinálni, illett volna bekeríteni azt a gödröt – ismerte el Nagy Sándor.

Információink szerint Farkas Péternek hívták az elhunyt férfit. A vélt címén megpróbáltuk megkeresni közeli hozzátartozóit, de az utcabeli kocsmában, a virágüzletben és az élelmiszerboltban sem tudták megerősíteni értesülésünket.

Nyomoz a rendőrség

Hatalmas torlódás alakult ki a helyszínelés miatt a Csongrád és Szentes közötti Tisza-híd mindkét oldalán a vasárnap hajnali órákban. A Szentesi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el az ügyben ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt.

Olvasóink írták

72 hozzászólás
 • 72. Hugika010 2009. augusztus 15. 17:54
  „Nem tudom emlékeztek e még, hogy szentes-szegvár között az egész utat kicserélték, az alapoktól kezdve... nem értem, hogy nem készült még el ez a nyomorult, szerencsétlen híd.....pedig hamarabb kezdték el.. és ne jöjjön nekem senki holmi meghibásodással...ennyi idő alatt már új találmányok is születhetnének...”
 • 71. zombor 2009. augusztus 10. 13:06
  „1 hete történt, semmi nem változott azóta,lézengő munkások, a gödör csak tátong továbbra is-majd a szalag megvéd az újabb balesettől!
  Szörnyü közöny, mintha mi sem történt volna...
  Halál-híd!
  Szép volt a szertartás.”
 • 70. hb 2009. augusztus 05. 19:58
  „Nos akkor még egyszer a kimoderált írásom: ebben a mondatban a cikk írójának az etikátlanságát emeltem ki, amit most is tartok!
  délmagyar mondjon le!

  Peti temetése most szombaton délelőtt 10 órakor Szentesen a Szeder temetőben lesz.”
 • 69. ihose 2009. augusztus 05. 19:16
  „Biztonsági őr??!! amikor mi este mentünk, akkor az autojába aludt,máskor a tvt nézte....”
 • 68. kurzweil 2009. augusztus 05. 11:13
  „Őszinte részvétem és együttérzésem a családnak!
  Sajnálatos módon - ugyanakkor - még egy megjegyzést szeretnék tenni, bár ilyet nem szoktam...
  "Gratulációmat" szeretném kifejezni a tisztelt újságírónak, mert ilyen tapintatlan cikket rég olvastam!
  Hol az együttérzés, hol a tapintat?!... talán el kellene gondolkodni egy kicsit, mielőtt egy ilyen hangvételű cikket kiad a kezéből és "oknyomozásra" indul a szerencsétlenül járt fiatalember közvetlen környezetét faggatva...hát, itt tartunk 2009-ben... szégyenteljes és elszomorító!”
 • 67. hb 2009. augusztus 05. 09:12
  „igen, csakhogy egy ilyen félig megerősített infó sokkal rosszabb annál is ha semmit nem ír ki!
  ne tudd meg azt az érzést hogy látod a nevét és azon rettegsz hogy ő volt,-e és a végén kiderül, hogy sajnos tényleg ő volt az :-(
  <moderálva>

  Peti, nyugodj békében :-(”
 • 66. nimo 2009. augusztus 05. 07:37
  „Nem értem én most miért támadják az újságirot mert kiirta szegénynek a nevét?Igenis tudják az emberek kinek kellet meghalni más gondatlansága véget!Jobb lenne ha találgatnának emberek ez volt az volt aki sajnos meghalt!Sajnálom nagyon Petit!Még mielött jönne a kérdés mit csinálnék ha az én rokonom nevét is kiirnák hasonlo helyzetbe nem lázadnék mert igy legaláb mindenki tudná és nem találgatna!Nem kellene titkolni nem tuladagolásba vagy öngyilkoságba halt meg hanem egy vagy több ember felelötlensége véget!Sajnos ez kellet hogy végre észbe kapjanak!Részvétem a családnak!!!!!”
 • 65. bakaitimi 2009. augusztus 04. 16:22
  „Bíró Dániel!!!!!!!Te nevezed magad újságírónak? Ezek után én elgondolkodnék...”
 • 64. niemand 2009. augusztus 04. 13:31
  „kicsit körültekintőbb munkával sok inden megelőzhető lett volna! Az sem lett volna baj, ha nemcsak néhány ember imitálja munkát, aminek nyárra be kellett volna fejeződni, elvégre vendégeket is akarunk csalogatni Szentesre! Peti, te már az égi zenekarban dobolsz teljes odaadással, smi ha figyelünk meghalljuk a szél zúgásában. Nyugodj békében, emlékedet megörizzük!”
 • 63. mt 2009. augusztus 04. 12:24
  „Őszinte részvétem a családnak!

  Akit kell, igenis felelősségre kell vonni - ez érthetetlen, felelőtlen és szánalmas és minősít...
  És Kedves Bíró Dániel! - el kellene gondolkodni és emberként viselkedni!”
 • 62. Azazel 2009. augusztus 04. 08:16
  „Nyugodj békében Péter !”
 • 61. berkabela 2009. augusztus 04. 08:15
  „Az a jövő titka, hogy még hány balaset történik a felújitás során,mert ilyen "maratoni " munka a világon egyedülálló.Naponta járok a két város között,és látom a munkatempót, a szervezést.Sokszor,csak 4-5 ember dolgozik.Én az "átkosban" épitésvezetőként dolgoztam ilyen jellegű munkákon amik forgalomkorlátozással jártak.HÁROM MŰSZAKBAN,és a hozzáférhető max.létszámmal kellett a munkát I.o.minőségben -szoros határidőre végezni,mert a megrendelő a szerződésben ezt követelte.Az,hogy itt évekig napi több ezer jármű aszalódik,kizárólag a megrendelő bamba málészájúságán múlik. Tiszteletem azoknak akik a heti 40 órát ledolgozzák,de büntetném azokat akik miatt a maradék 80 óra költségét a leállitott forgalomnak kell megfizetni. Tisztelettel:bébé”
 • 60. hb 2009. augusztus 04. 07:22
  „igen, adrienn :-(”
 • 59. Adrienn22 2009. augusztus 03. 22:31
  „Ez az a Farkas Peti akinek az egyik húga a Farkas Erika???????????????????????????”
 • 58. dragboyz 2009. augusztus 03. 22:09
  „:-(
  :-(”
 • 57. bikzyz6 2009. augusztus 03. 21:52
  „Rengeteget járok külföldre.
  Hogy lehet az,hogy amíg itt egy sávot csinálnak meg,addig bármely más országban egész viaduktot,ill alagutat készítenek???Ennyi ideig szarakodni egy ilyen kis szakasszal szinte több,mint vicc!!!!
  A kedvencem: Nézzétek majd meg a mobilbudijukat,hogy hova rakták!!!Magyar mentalitás!!Ki a szélére,ahol nincs semmi korlát!!Tehát ilyen a művezető???!!!És milyenek a munkások???Sok igénytelen!!"Tisztelet a kivételnek!"
  De ha magukra nem adnak,akkor hogy várjuk azt el,hogy jó minőségű munkát adjanak ki a kezükből???
  Nem haladnak sehova!!!És csodálkozunk,hogy ebben az országban nem haladunk sehova???Ó igen!!!
  CSAK ÍGY TOVÁBB”
 • 56. hb 2009. augusztus 03. 20:15
  „A cikk pedig mérhetetlenül bántó és kegyeletsértő, az nem újságíró, sőt nem ember, aki képes ilyen ridegen és szenvtelenül tájékoztatni, nem is tájékoztatni, hanem holmi zuhanyhíradó és bulvárjellegű irományt közreadni!
  Szégyellje el magát nagyon!”
 • 55. hb 2009. augusztus 03. 19:31
  „és öccsének és két húgának
  ez iszonyú, óvodás korom óta ismertük egymást :-(((((((((((((((((((((((”
 • 54. longwayhome 2009. augusztus 03. 19:26
  „hb!
  sajnos igen, Ő volt az.
  részvétem az Anyukájának és a Húgának.”
 • 53. cipész 2009. augusztus 03. 19:23
  „Nyugodj békében. Mi is vasárnap mentünk Csongrádra a Kőrős-torokba a keresztfiamért, még mondtam is, hogy az a nagy lyuk milyen veszélyes, de már akkor megtörtént a baj. Nem sokat vergődnek azzal, hogy betartsák az előírt munkavédelmi és közlekedést veszélyeztető előírásokat.Az irattárakból elő lehet kotorni, hogy milyen előírások és törvények voltak. 20-25 évig irattárba vannak ha igaz.Lehetne tanulni.Az emberi élet nagyon fontos vigyázzunk egymásra, úgy is nagyon rövid az élet.”
72 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

R-gárdisták gyilkolták meg a szentesi rendőrkapitányt

Szentes - Perújrafelvételt szorgalmaz a szentesi Lakos József Baráti Társaság az 1946-ban brutálisan meggyilkolt szentesi rendőrkapitány ügyében. Tovább olvasom