Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Megint lesz rendőre Fábiánsebestyénnek

Szentes - December 16-ától ismét lesz körzeti megbízottja Fábiánsebestyénnek. A 27 éves László Béla néhány hónapig naponta fog kijárni Szentesről, de tavasszal már beköltözhet szolgálati házába. A szentesi rendőrkapitány szerint a rendőrség és a kistelepülések példás együttműködésének köszönhető, hogy a kistérségben egy kivétellel minden falunak van saját rendőre.
Keddtől megint lesz rendőre Fábiánsebestyénnek. A falu korábbi körzeti megbízottja egy éve betegállományba, majd nyugdíjba vonult, pótlásáról pedig most tudott gondoskodni a Szentesi Rendőrkapitányság. Balogh Szabó Imrétől, a kapitányság vezetőjétől megtudtuk, belső pályázaton kerestek megfelelő személyt a speciális feladat ellátására, a községben ugyanis nemcsak a rendőri jelenlétet kell biztosítani, hanem a helyi polgárőrség és a mezőőrök munkáját is össze kell majd fognia László Bélának.

A 27 éves, jelenleg egyedülálló szentesi fiatalember 2004 óta teljesít szolgálatot a rendőrségnél, eddig járőrként dolgozott. Bár nincs helyi ismeretsége Fábiánsebestyénben, nem tart a beilleszkedéstől, szerinte zökkenő nélkül válhat majd elfogadott tagjává a kisközösségnek. Fél évig megbízással látja el feladatát, és ha felettesei meg a falubeliek is elégedettek lesznek munkájával, véglegesítik. Az első hónapokban Szentesről fog kijárni a községbe, de tavasztól már beköltözhet az önkormányzat által felajánlott szolgálati házba.

László Béla törzsőrmester jövő héttől már a fábiánsebestyéni közbiztonságra ügyel. Fotó: Tésik Attila
László Béla törzsőrmester jövő héttől már a fábiánsebestyéni közbiztonságra ügyel.
Fotó: Tésik Attila

– Egy körzeti megbízottnak missziót kell teljesítenie, egyedül kell képviselnie a rendőrséget. Ez komoly megmérettetés, de a magasabb beosztás és a felkínált lakhatás vonzóvá teszi a feladatot. Azt hiszem, ez lehet a jövő útja, hiszen ha egymást támogatják a szervezetek, könnyebben tudjuk teljesíteni a lakosság igényeit – mondta lapunknak Balogh Szabó Imre. Év elején Eperjes kapott körzeti megbízottat. Ott tíz esztendőn át nem volt rendőr, de azzal, hogy a falu szolgálati lakást ajánlott fel, nyomban kelendővé vált az álláshely. A szentesi kistérségben egyedül Árpádhalmon nem megoldott még a folyamatos rendőri jelenlét, oda a nagymágocsi őrsről járnak át a bűnüldözők.

Szolgálati autót is kap

Hosszú ideje kívánsága volt a falunak, hogy legyen körzeti megbízott nálunk is – mondta lapunknak Kós György. A fábiánsebestyéni polgármester hozzátette, egy szolgálati autót is rendelkezésre bocsátanak, amit eddig csak a polgárőrség használt. Fábiánsebestyénben évente átlagban 30 ügy miatt indul nyomozás, a bűncselekmények túlnyomó része vagyon elleni.

Olvasóink írták

 • 7. Gyurómuró 2009. január 16. 13:43
  „Kovács Pistike.! intézkedett ő már Pesten a vélemányem szerint ne aggódj...A rendőrnek meg azt kell viselnie amit számára megatároznak ,ha ilyen sapkát adnak (ami a beszerzett információim alapján a siltje ha megázik akkor ugy behullámosodik mint a pulikutya) akkor azt kell viselnie. Ha nem visleli akkor meg az a baj....Nyalunk az amcsiknak?.. Mit foglalkoznak velünk az amcsik magasról tesznek ránk... Hasonlítsa már össze valaki pl.: ha most oda megy egy emberke amcsiba egy rendőrhöz és elkezd vele mókázgatni mi történik..a seggébe eresztenek némi kis ampert aztán hűvösre teszik 3 napra. Magyar-o-on pedig mi van? a beszologatásért max magáníndítványt terjeszthet fel a kisrendőr.... igy nem is fog változni a visszatartó erő... A kukásokat azért mert koszos az utca.. az orvosokat azért mert megműtik az embereket, téged azért mert a gyárban hiány keletkezett, a rendőrt meg azért mert rendőr vonják felelősségre és rúgnak beléjük....
  Hát ez az én véleményem...
  Viszatérve Fábiánsebestyénre, bár lehet talán előrelátni, hogy sok minden nem fog változni, de annak a kevésnek is kell örülni ami majd viszont változni fog annak eredméyneképp, hogy L.Béla ügyel a faluban...Sok sikert hozzá neki...”
 • 6. che 2008. december 23. 10:25
  „NEM IDE TARTOZIK: Hogy lehet egy állami hatósági egyenruha tartozéka a baseball sapka ? Nyakkendővel ,vasalt nadrággal ? Ennyire nyalunk az amcsiknak hogy már össze keverjük a szezont a fazonnal ?”
 • 5. vulpesvulpes 2008. december 19. 14:09
  „Megszűnik a jó élet! Kezdődik a macskafogó!”
 • 4. KovácsPistike 2008. december 13. 12:39
  „Majd az lesz érdekes, amikor a fábiánsebestyéni megbízottnak kell Budapesten intézkedni!!!”
 • 3. baltazar 2008. december 13. 09:58
  „Miért kell alkalmazkodnia? Nos ez jó kérdés..
  A szolgálati lakásnak kötelezően járnia kellene, nem pedig adhatónak.Az "adható" az már olyan,mintha cserébe kérnének is valamit.A tiszta ügy az lenne jogilag,ha minden településre beköltöző körzeti megbízottnak automatikusan járna egy szolgálati lakás.A rendőri fizetések sem olyan óriásiak,hogy nem lehetne motiválni ezzel egy fiatal rendőrt.Feltételezem, hogy Árpádhalmán is lenne jelentkező,ha felkínálnának egy szolgálati lakást.(Ki kellene próbálni.)
  "A képviselők se használják ki azt a helyzetet" - Kedves greencat! Igen,ez jogos aggodalom.....Lehetséges,hogy vannak olyan települések,ahol a polgármesternek vagy valamelyik testületi tagnak jó ismerősei vannak a rendőrségi berkeken belül,de akkor is a rendőrön múlik,hogy mennyire lekenyerezhető.”
 • 2. greencat 2008. december 13. 01:32
  „A szolgálati lakás az egy dolog:) a lényeg, hogy az emberek elfogadják, de az Önkormányzat is képes legyen elfogadni a rendőrt!! A képviselők se használják ki azt a helyzetet, hogy Ők képviselők és a rendőr ne vonhassa Őket felelősségre, ha épp véletlenül valami szabálysértést követnének el! Ha a rendőr mindig határozott tud maradni, akkor nem is lesz ott semmi gond! De ne engedje, hogy az első adandó alkalommal egy nálánál idősebb, vagy fiatalabbal letegeződjön, mert akkor már mindennek vége! Legyen mindig udvarias, de határozott!

  Amúgy sosem értettem, hogy mi a fenének kell egy rendőrnek a helyi Önkormányzathoz alkalmazkodni, mikor Neki ott van a felettese a kapitányságon!?”
 • 1. zsazsanéni 2008. december 12. 23:02
  „Vissza kell állitani mindenhol a körzeti megbizotti rendőri állásokat.Mert az ott a körzetében mindenkit ismert.Tudta jóska mikor szabadul,ki jött ismeretlen a környékbe.Ismerték a lakosok,bizalommal fordultak hozzá.Lakással könnyebben megtudják az üres helyeket betölteni.Ilyeneknek áldoznának nagyjaink több pénzt,s akkor lassan minden megoldódna.Volt visszatartó erő,de most ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földesi Irén nem igazgat, csak gyógyít

Szentes - Lemondott posztjáról Földesi Irén, a szentesi rendelőintézet igazgatója. Azt mondja, az… Tovább olvasom