Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 13°C Még több cikk.

Megismerhetik a pályázatokat

Szeretné megismerni a szentesi önkormányzat a Dr. Bugyi István Kórház főigazgatói állására beérkezett pályázatokat. A megyei közgyűlés elnökéhez, Magyar Annához a múlt héten érkezett kérésre ma vagy holnap kapja meg a választ Szirbik Imre polgármester. A pályázók ugyanis csak hétfő délután nyilatkoztak arról: a szentesi képviselők tanulmányozhatják a pályamunkájukat.
A jövő héten eldől, ki lesz a főigazgatója a szentesi Dr. Bugyi István Kórháznak. Fotó: Tésik Attila
A szentesi önkormányzat a tulajdonosa a Dr. Bugyi István Kórháznak, amelynek főigazgatói állását meghirdette a megyei önkormányzat mint fenntartó. Ismeretes: a szentesi kórház a 31 súlyponti intézmény közé tartozik, ezért sem mellékes, hogy ki lesz a kinevezett vezetője az intézménynek. A képviselő-testület ennek kapcsán hozott egy olyan határozatot, amelyben kérte a megyei önkormányzatot: hadd ismerje meg a főigazgatói pályázatokat. Megírtuk: Szűcs Lajos szentesi alpolgármester is indítványozta a megyegyűlésen, hogy a város képviseltesse magát a pályamunkákat elbíráló bizottságban. Ám a javaslatot nem támogatták arra hivatkozva, hogy a megye működteti a kórházat, s a város ne szóljon bele annak személyi kérdéseibe.

A szentesi önkormányzat határozatát Szirbik Imre polgármester több mint egy hete küldte el a megyei közgyűlés elnökének, Magyar Annának.
Szentes vezetője lapunknak azt nyilatkozta: a város mint a kórház tulajdonosa véleményezni szeretné a főigazgatói pályázatokat, ezzel pedig segíteni akarja a döntéshozókat. Azzal persze tisztában vannak, hogy nem ők fognak választani december 14-én a jelöltek közül. Szirbik mindezzel együtt úgy véli: megilletné őket a pályamunkákba való betekintés joga, mert a város kormányzati körökben sokat lobbizott azért, hogy a szentesi kórház kiemelt státust kapjon. Elmondása szerint olyan igazgatót szeretnének támogatni, aki a város iránt elkötelezett.

Egy kérdőjel

A főigazgatói állásra négyen pályáztak. Lapunknak korábban sikerült kiderítenie: hárman jelenleg is a szentesi kórházban dolgoznak. Pályázik a posztra a megbízott főigazgató, Fenyves Ernő, továbbá Papp Zoltán sebész, érsebész főorvos és Tóth Edit orvosigazgató, a gyermekosztály vezetője. A megyei önkormányzat sajtóreferense a negyedik jelölt személyével kapcsolatos kérdésünkre azt mondta: nem tudja, de ha tudná, akkor sem adhatná ki az illető nevét. Lapunk más forrásból úgy értesült, hogy a negyedik pályázó Domaszéken volt háziorvos, és jelenleg Szegeden vagy Hódmezővásárhelyen él.

A megyei közgyűlés elnökéhez csak a múlt hét közepén jutott el a szentesiek levele. Lapunk érdeklődésére Péter Árpád sajtóreferens elmondta: Szirbik Imre és Szűcs Lajos minden további nélkül betekinthet a kórházigazgatói pályamunkákba, hiszen megyei képviselőként erre joguk van. A szentesi önkormányzat levelére eddig azért nem válaszoltak, mert az igazgatójelölteket csak hétfő délután hallgatta meg a pályázatokat elbíráló bizottság. Akkor nyilatkoztatták az aspiránsokat: hozzájárulnak-e ahhoz, hogy Szentes város képviselő-testülete betekintsen a pályaművekbe. A jelöltek ezt megengedték, így erről a megyei hivatal levele ma vagy holnap jut el Szentesre.

Ugyanilyen tartalmú értesítést kap majd Horváth István, a Szentes Felemelkedéséért Egyesület helyhatósági képviselője. Azt is elmondta Péter Árpád: Horváth külön kereste meg Siket Judit megyei főjegyzőt, hogy a szentesi önkormányzat nevében betekinthessen a főigazgató-aspiránsok pályázataiba. A jelöltek ezt neki is engedélyezték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halászkunyhó is lesz a szentesi múzeumban

A szentesi Koszta József Múzeum ligeti épületéből a volt megyeházára vitték azt a csónakot, amely a… Tovább olvasom