Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Megmenekül a kupola

Március közepére befejeződik a szentesi Petőfi utca 1. szám alatti társasház kupolájának felújítása. Pár évvel ezelőtt az épület homlokzatát rendbe hozták, de akkor nem volt elegendő pénz a tornyos rész kijavítására.
Azért állványozták körbe a Petőfi utca 1. szám alatti épületet, mert beázik a kupola alatti lakás. Fotó: Tésik Attila
A Petőfi utcai 1. szám alatti társasház vegyes tulajdonú. Van benne része a szentesi önkormányzatnak is, ebben az épületben működik ugyanis a gyermekkönyvtár, és itt nyitott üzletet az egyik pénzintézet is. Az emeleten viszont lakások vannak. A társasházat még 2000-ben körbeállványozták, akkor teljesen megújult a főtérre is néző többszintes ház homlokzata. A tatarozásra akkor mintegy kilencmillió forintot költöttek a tulajdonosok. A kupolát azonban csak lefestették az alpinisták, mert komolyabb meghibásodás nem látszott rajta. Tény ugyanakkor, hogy nem is volt több pénze a társasháznak további renoválásra.

Pár napja azonban ismét állványerdő veszi körül a Petőfi utca és Kossuth tér találkozásánál lévő sarki részt. A városi szolgáltató kft. ügyvezetőjétől, Döbrőssy Ivántól megtudtuk: azért kellett megint felvonulniuk az építőknek, mert a tatarozás óta a kupola teljesen megrongálódott. A bádogfelület annyira tönkrement, hogy a torony alatti lakás is beázott. A társasháznak mostanra gyűlt össze annyi pénze, hogy kijavíttassa a hibát. Az esővizet elvezető csatornák is meglehetősen rossz állapotban vannak, így azokat is felújítják. A Bodrogi Bau Kft. nyerte el a kivitelezési munkát, amely négymillió forintba kerül. A díszbádogos egyébként a műhelyben már végzett a feladattal. Az időjárás függvényében várhatóan március második felében fejeződik be az épületrész helyreállítása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Első állomás: Szegvár

Megyejáró körutunk első állomása Szegvár volt. Stábunk kedden este a művelődési házban várta… Tovább olvasom