Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Megnyílt tegnap a Lidl Áruház Szentesen

A szentesi Lidl Áruház tegnap reggeli nyitása előtt egy órával még csak néhányan várakoztak a bejárat előtt. Nyolckor viszont szinte teljesen megtelt a parkoló autókkal. A vásárlók azt mondták lapunknak: örülnek, hogy a városban is üzletet nyitott a Lidl, mert nekik kedvez a boltok közötti verseny.
Sorban állók az első napon Fotó: Vidovics Ferenc
Az Ipartelepi úti Lidl zárt ajtajánál a sor legelején állt a bevásárlókocsival tegnap reggel negyed 7-kor a szentesi Tarjányi Istvánné. Azt mondta: a Penny és a Tesco után jó, hogy újabb multi is üzletet nyit a városban, mert szerinte a vásárlóknak kedvez majd a közöttük folyó árverseny.

Az asszony azért jött el, mert rácsot akart venni a futónövényeinek. Azért érkezett csaknem egy órával a nyitás előtt, mivel olyan hírek keringtek, hogy kilométeres sorok lesznek, és sokat kell várnia, hogy bejusson a boltba. Így volt ez egyébként, amikor másfél éve a Lidl első áruházait nyitotta a megyében, Szegeden és Vásárhelyen. Ám még fél 7 tájban is legfeljebb, ha húszan várakoztak az ajtó előtt. Tarjányiné szomszédasszonya, Kövér Kiss Jánosné nem tervezte meg előre, hogy mit tesz majd a kosarába. – Amit jónak látok, azt viszem haza – árulta el.

Érdeklődésünkre Körösi László elmondta, hogy ő volt az első hat óra előtt kicsivel, csak nem szállt ki az autóból, mert fázott. Szentesen szerinte kicsit sok lesz a három bevásárlóközpont, bár az is lehet, hogy a város vonzáskörzetében igény van ezekre. A férfi egyelőre csak szétnézni jött a Lidlbe.

Határozott céllal érkezett ellenben az 1500 négyzetméter alapterületű raktáráruházba Szeri László. A közeli Legrand Rt.-nél dolgozik, s a műszak végeztével állt be a sorba, mielőtt hazament. A bolt szórólapján kinézett magának egy CD-lejátszós rádiót, mert itt kedvezőbbnek találta az árat, mint a többi üzletben. Azt mondta, hogy a műszaki cikken kívül biztosan nem vesz mást még akkor sem, ha esetleg valami megtetszene neki.

Eddig a csongrádi Lidlbe jártak Barna Ignácnéék és Miklós Józsefné is. A nagytőkei asszony azért várta a szentesi üzletnyitást, mert így benzint tudnak megspórolni. A mostani bevásárlásra 5-6 ezer forintot szán. Azt is említették, hogy nem igazán ragaszkodnak a magyar termékekhez. Ha a külföldi áru jó minőségű és olcsóbb, akkor azt viszik.

Már bent, a sorok között találkoztunk Barnáné férjével, akinek a kosarában hifitornyot láttunk. Érdeklődésünkre azt válaszolta, hogy nem ezért jöttek, de meglátta a készüléket, s nem hagyja itt. Fekete Nagy Balázsné szerint érdemes szétnézni mindenhol. A pénzügyi szakember most csak felméri a terepet, majd a hét végére tervezi a nagyobb bevásárlást. A független helyhatósági képviselő, Ollai Istvánné üdítőitalokat vett, mert nem akart üres kézzel menni a Munkás utcai szociális intézmény tavaszköszöntő rendezvényére. A szobanövényeket viszont a körzetében két idős asszonynak szánja, mert most lesz a születésnapjuk.

A képviselő is örül a Lidlnek, mert a boltok közötti konkurencia a vevőknek kedvez. A délelőtti órákban egyébként már olyan nagy volt a tumultus, hogy sokan meg sem próbálkoztak bejutni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma nyit a Lidl Áruház Szentesen

A szentesi Ipartelepi úton ma reggel 7 órakor nyílik a Lidl. A fábiáni úti körforgalom közelében már… Tovább olvasom