Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Meleg helyzetek a szentesi közlekedésben

Szentes - Új sorozatunkban szentesi olvasóinkat faggatjuk arról, miért jó Szentesen élni, és mire lenne szükség ahhoz, hogy még jobb legyen. Fábrik Andrea és kislánya szerint a közlekedési kultúrán lenne még mit javítani.
– Pár óra elteltével nekem már a szomszéd községben is honvágyam van, alig várom, hogy ismét Szentesen lehessek. Akármilyen jó körülményeket ígérnének a családnak, nem bírnék innen elmenni – jelentett ki Fábrik Andrea. A szép és szerinte egyre vonzóbb környezetet, a nyugodt életkörülményeket kedveli leginkább Szentesben. A kislánya, Juhász Dorina ehhez még azt tette hozzá: büszke a virágos terekre, utcákra. Hasonlóan a legtöbb helyi lakoshoz, ők is kerékpárral közlekednek, ezen a téren szerezték a legtöbb negatív tapasztalatukat.

Andrea és Dorina semmi pénzért el nem költözne Szentesről. Fotó: Králik Emese
Andrea és Dorina semmi pénzért el nem költözne Szentesről. Fotó: Králik Emese

– Ahol egymás mellett van a kerékpárút és a járda, a közlekedők nem mindig figyelik, hogy melyiken tartózkodnak éppen. Sokszor bizony nagyon balesetveszélyes helyzetek alakulnak ki. A gyalogosok szétnézés nélkül lépnek ki az üzletekből, és mennek keresztül a bicikliúton. Az autósok gyakran figyelmen kívül hagyják, hol kellene előre engedni a bringást – mondta az édesanya. Dorina például gyalogosként, a járdán került már meleg helyzetbe, ott tekert valaki, majdnem elütötte őt. Szerintük jó volna a helyiekben tudatosítani a szabályokat, a helyes közlekedésre nevelni a szentesieket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyen tesztelték a kibővített szentesi strandot

Folytatják még ugyan munkát, nincs minden készen, de a napokban átadták a fedett uszoda mellett a wellness- és az élményrészleget. Tovább olvasom