Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Mesemondók versenyeztek Szentesen: a megye minden tájáról érkeztek az alsó tagozatosok

A tanulók két korcsoportban vetélkedtek.
– Sokféle versenyre járok, mert jó érzés, szeretem a felkészülést is – árulta el tegnap a szentesi Deák-iskolában Bacsa Dorka Éva. A negyedik osztályos kislány a vásárhelyi Szőnyi-iskola tanulója, mintegy félszáz alsó tagozatossal együtt ő is a megyei mesemondó versenyre érkezett, Lázár Ervin egyik meséjével készült.
Fotó: Kováts Kornél
Fotó: Kováts Kornél

– Nagyon fontos a gyerekek fejlődésében a verseny, de mindig csak olyanra érdemes felkészíteni, amihez kedve van, ami illik a személyiségéhez – tette hozzá a tanítónője, Véber-Mamuzsits Anna.

Ugyanezen a véleményen volt baksi kolléganője, Bárkainé Bánfi Mária, aki szerint nagyszerű dolog egy megmérettetésen részt venni, de elsősorban a diáknak kell akarnia a dolgot. A harmadikos tanítványa, Tülkös Viktória Lilla  önállóan készült fel, már az őszi szünetben tanulni kezdte a Ki szeret a legjobban? című népmesét, mondta. – Korábban voltam már mesemondón, kaptam különdíjat is. Ez a mostani történet azért tetszett meg, mert vicces – indokolta Viktória.
 
Abból is sokat okulhat egy kisgyerek, ha figyelmesen hallgatja a másik előadását. Fotó: Králik Emese

– Legyetek büszkék arra, hogy idáig eljutottatok. Azt pedig ne felejtsétek: mesét olvasni azért is nagyszerű, mert az életre tanít minket – szólt a gyerekekhez a szentesi iskola vezetője, Varga Sándorné.
Fotó: Králik Emese

A tanulók két korcsoportban versenyeztek. Az első-másodikosok között első lett Kovács Anna a vásárhelyi Szent József-iskolából, a harmadik-negyedikeseknél Avar Ármin a szegedi Arany János iskolából lett az első helyezett.
Fotó: Králik Emese

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesről jutott be a Fölszállott a páva középdöntőjébe a citerán játszó Helga

Bejutott a Fölszállott a páva című tehetségkutató tévéműsor középdöntőjébe a szentesi Debreczeni-Kis Helga. Citerán játszik. Ez a hangszer szerinte a mai koncerteken is megállja a helyét. Tovább olvasom