Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Mikulásra műjégpálya épül Szentesen

Jégcsarnokot épít telephelyén a Szentes-Frigó Kft.: november végén már birtokba vehetik a korcsolyázók a létesítményt. A jövőben szeptembertől márciusig üzemelne a műjégpálya, amelyet délelőttönként iskolások használhatnának.
Nem kell már a nagy hidegre várni, hamarosan kulturált körülmények között, fedett jégpályán korcsolyázhatnak a szentesiek. A tervek szerint 600 négyzetméteres – 20-szor 30 méteres – jégfelület várja majd a korcsolyasport szerelmeseit. Hogy miért nem nagyobb, a szabványnak megfelelő jégkorongpályát építenek, arról a beruházó Szentes-Frigó Kft. tulajdonos-ügyvezetője, ifj. Magyar József azt mondta: megvizsgálták a hazai jégcsarnokok üzemeltetését, és kiderült, hosszabb távon ekkora mérettel gazdaságosabban lehet működtetni egy jégpályát.

A jégfelületet egy 7 méteres belmagasságú, könnyűfém-szerkezetes, fedett csarnokban alakítják ki, de úgy, hogy a csarnok oldalról csak ponyvaborítást kap. A jégpálya 20 fok alatt üzemelhet, így a tervek szerint a jövőben szeptembertől márciusig fogadná a korcsolyázókat. A beruházás turisztikai szempontból is fontos mérföldkő lehet, hiszen Szentes 50 kilométeres körzetében nincs hasonló létesítmény, ráadásul illeszkedik a városvezetés által korábban elfogadott célhoz, ami a sportturizmus középpontba állításáról és fellendítéséről szól.
– Saját erőből, 110 millió forint ráfordításból az Attila úti telephelyünkön épül a műjégpálya, amit már november derekán szeretnénk átadni – nyilatkozta lapunknak ifj. Magyar József. Mellé egy 220 négyzetméteres kiszolgálóegységet is felhúznak, illetve 30 férőhelyes parkolót alakítanak ki. Ami az üzemeltetést illeti, délelőtt és kora délután a szentesi és környékbeli iskolások használhatnák a létesítményt. Ez úgy működne, hogy az oktatási intézmények fenntartói – az önkormányzatok – kedvezményes áron jégidőt vásárolnának tanulóiknak. Ha erre lesz igény, akkor a délutáni és esti belépők árát is kedvező szinten tudja tartani a jégcsarnok működtetője.

Évtizedek óta a város környékén befagyott tavakra járnak korcsolyázni a szentesiek – novembertől a műjégpályán gyakorolhatnak, a Frigó telephelyén - Fotó: Tésik Attila
Évtizedek óta a város környékén befagyott tavakra járnak korcsolyázni a szentesiek – novembertől a műjégpályán gyakorolhatnak, a Frigó telephelyén - Fotó: Tésik Attila


A sportbizottság támogatná az ügyet

Ezt a szándékot fel kell karolni, támogatni kell, mert örömteli, hogy ilyen sportolási lehetőség nyílhat a szentesi gyerekek előtt – mondta lapunknak Rébeli-Szabó Tamás. A sportbizottság elnöke hozzátette, eddig néhány iskolából Szegedre vitték korcsolyázni a gyerekeket, és ennek költségét a szülők fedezték. Szerinte amennyire a város pénzügyi helyzete megengedi, oda kell állni az iskolai korcsolyázás ügye mellé.

Olvasóink írták

 • 9. Kongaimaster 2009. szeptember 13. 18:49
  „PankaSopron és dragboyz. Jó csúszkálást! XD Ja és sztem ez a pálya nagyon cool lesz!!! Legszívesebben egész nap csúszkálnék rajta! Azt várom már, hogy végre kinyisson!”
 • 8. PankaSopron 2009. szeptember 11. 06:52
  „Találkozunk a jégpályán!

  Amúgy azon, amit niemand írt, én is gondolkoztam már. Hogy uszoda, liget, jégpálya, ötcsillagos szálloda... és jó, hogy van rá pénz, csak néhány jó kis munkahely is kellene, hogy a fiatalok ne menjenek el Szentesről (mint én is például.) Sokan hazavágynak, és tervezik, hogy hazaköltöznek, de ha otthon felkopik az álluk, ellenben szuperjó szórakozási lehetőségek vannak, senki nem fog visszamenni.

  Amúgy örülök a jégpályának.”
 • 7. sörpocak 2009. szeptember 10. 19:29
  „Végre, egy régi vágyunk teljesül. Jó lenne, ha az önkormányzat is hathatósan belelépne a finanszírozásba, hiszen mi ezt régóta szorgalmaztuk.Legalább a gyerekek nem a bányatavakon koriznának.”
 • 6. pillecukor 2009. szeptember 09. 13:41
  „Ez jó ötlet.
  Mert vannak az Antal tavon is olyan emberek, akik négykerekűvel rámennek, nem törődve mások, pláne gyerekek testi épségével..”
 • 5. dragboyz 2009. szeptember 06. 19:24
  „"- Saját erőből, 110 millió forint ráfordítás"
  Nem semmi! Akkor meg miért is ne........
  Én elmegyek korizni ha meglesz!”
 • 4. tevekecske 2009. szeptember 06. 10:34
  „1. A diákokat nem kell Szegedre vinni, olcsóbb, közelebb van, kevesebb szervezéssel jár.
  2. Jövőre választások lesznek, kedvezni kell a népnek...”
 • 3. niemand 2009. szeptember 05. 22:13
  „Pont ez hiányzik! elvégre Szentesen minden megvan, szórakozás hiányzik csak!”
 • 2. csutka 2009. szeptember 05. 21:28
  „Nem fog erre jönni a mikulás. kb 1 éve pont a délmagyar írta,hogy munkát hoz a mikulás nagymágocsra, még az sem ért ide.”
 • 1. Power 2009. szeptember 05. 14:39
  „"Ez úgy működne, hogy az oktatási intézmények fenntartói - az önkormányzatok - kedvezményes áron jégidőt vásárolnának tanulóiknak."
  Kérdés, hogy milyen áron?
  120 milliárdos elvonás mellett? Az iskolák, oktatási intézmények költségvetésének megnyirbálásával? Akkor inkább ne legyen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezárják a szentes–csongrádi hidat

Sebességkorlátozást vezetnek be, és időlegesen le is zárják a szentesi–csongrádi Tisza-hidat a… Tovább olvasom