Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Most a betegek kérik vissza az adataikat

Az árpádhalmi betegek most egyenként kérik vissza adataikat Kiss Csabától. A korábbi háziorvos a minden beteg kórelőzményét tartalmazó adatbázist magával vitte, és most is azt mondja: 500 ezer forintot kér érte Árpádhalomtól és Eperjestől.
Kiss Csaba nem gondolta meg magát

Telefonon elértük Kiss Csabát, aki hangsúlyozta, továbbra is fenntartja, az adatbázis az ő szellemi terméke, amiért összességében 500 ezer forintot kér a két település önkormányzatától.

Mint arról beszámoltunk, Kiss Csaba, Árpádhalom és Eperjes háziorvosa tavasszal Gödöllőre költözött. A felmondási idő első 4 hónapjában egy helyettesítő orvos vitte a praxist, aki július 1-jétől már nem vállalta a munkát. Kiss doktor június 30-án elvitte a két falu rendelőjéből a saját tulajdonát képező műszereket, berendezési tárgyakat, de a betegek adatbázisát is. Állítása szerint az az ő szellemi tulajdona. Eperjes önkormányzatával közölte, a két falu betegeinek adatbázisát félmillió forintért adja el. A falvak nem kívánnak fizetni azért, ami az álláspontjuk szerint az övék.

Az élet nem állt meg Árpádhalmon és Eperjesen. A betegek ellátása zavartalan, de az adminisztráció miatt a betegeknek hosszasabban kell várakozniuk. Az árpádhalmiak úgy döntöttek, bevetnek a történetbe egy olyan „csavart", amire Kiss Csaba, szerintük, nem mondhat nemet.
– Fizetni továbbra sem fogunk a betegek adatbázisáért, hiszen az nem Kiss Csabáé, hanem a praxis részét képezi jelentette ki Szarka Attila, Árpádhalom polgármestere.

Mivel a volt háziorvos nem tudta eladni a praxist, így az visszaszállt a két önkormányzatra – jelentette ki Szarka Attila, Árpádhalom polgármestere. Elmondta, az ÁNTSZ és az OEP mellett a Magyar Orvosi Kamaránál is bejelentést tettek az adatbázisügyről.

– Ilyen esetről még csak nem is hallottak. Eddig egy háziorvos sem tett ilyet a betegeivel. A precedensértékű ügyet kivizsgálják. Közben gondolkodtunk, hogy mit tegyünk, ami gyors úton rendezi a helyzetet. Ha az önkormányzat kérésének nem volt hajlandó eleget tenni Kiss Csaba, remélhetőleg a betegekét nem tagadja meg, és tőlük nem fog pénzt kérni a saját betegségeiket, gyógyszereiket tartalmazó adatokért.

Szarka Attila, Árpádhalom polgármestere megmutatta, már több száz lakos visszajuttatta az önkormányzathoz a nyilatkozatát, amelyben kéri a volt háziorvost, adja át az adatait a falu új doktorának. A s
Szarka Attila, Árpádhalom polgármestere megmutatta, már több száz lakos visszajuttatta az önkormányzathoz a nyilatkozatát, amelyben kéri a volt háziorvost, adja át az adatait a falu új doktorának. A s

A múlt héten csütörtökön minden beteghez eljuttattunk egy nyomtatványt, ami gyakorlatilag ugyanaz, mint ami a háziorvosváltáshoz szükséges. Ebben a betegek azt kérik, hogy adja át az adatokat az új háziorvosnak. Már több százan töltötték ki és küldték vissza az önkormányzathoz a nyomtatványt – mutatta a paksamétát Szarka Attila. Az összegyűjtött dokumentumokat a tervek szerint egy csomagban, még a héten elpostázzák Árpádhalom és Eperjes volt háziorvosának.

Szarka Attila azt sem tagadta, néhány beteg jelezte, nem él ezzel a lehetőséggel. Elmondásuk szerint nem szeretnének Kiss doktorral konfliktusba keveredni. A többség azonban minél előbb az új orvosnál szeretné tudni az adatait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

38 kilót fogyott a szentesi sörkirály

Egy év alatt új étrenddel és sportolással 143-ról 105 kilóra fogyott a 33 éves, szentesi Kánvási József. Tovább olvasom