Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Naptól olvad a kórházi áramszámla

Naptól olvad a kórházi áramszámla Az intenzív osztály épületére már felkerültek a panelek. Fotó: Kovács Erika
A szentesi kórház egy korábbi és egy most zajló beruházással közel negyven százalékkal csökkenti az áramszámláját. A napelemek segítségével évi 20 millió forintot spórolnak.
A szentesi Bugyi István Kórház nagy energiafelhasználó. Éves szinten közel 60 millió forint áramszámlát fizet. Az intézmény már a második ütemben telepít napelemeket a kórházépületekre annak érdekében, hogy kevesebb legyen a fizetendő díj.

Az első, 133 millió forintos uniós pályázat segítségével 187,6 kilowatt teljesítményű kiserőművet létesítettek, ami a műszaki épület, a mosoda és a szakrendelő számára termel áramot.

Most újabb uniós pályázaton nyertek a szentesiek. A 103 millió forintból a pszichiátria, az addiktológia, a hőközpont, az intenzív osztály és a traumatológia is bekapcsolódik a zöldenergia-termelésbe. A napelemek már több épületre felkerültek. A kiserőmű teljesítménye 145 kilowatt lesz.

 A szintén a kórházhoz tartozó gyógyfürdő pedig egy háztartási méretű saját kiserőművet kap. A beruházás jövő tavaszra készül el.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A családokról szólt a falunap

A családokról szólt a falunap
Jubileumi falunapokat rendeztek a hétvégén Nagymágocson. Tovább olvasom