Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Ne költözzön már a zöldségpiac! – kérik Szentesen

Szentes - Össznépi elutasításba csapott át a Rákóczi utcai zöldségpiac tervezett elköltöztetésével kapcsolatos társadalmi vita. Szentes politikusai sem tartják jó ötletnek a tervezői csoport elképzelését. Ketten is egy vásárcsarnokban látják a jövőt.
Halva született ötlet – mondta lapunknak egy őstermelő a szentesi zöldségpiac elköltöztetésének tervéről. Igaza volt. Két hete számoltunk be róla, hogy a társadalmi vitára bocsátott integrált városfejlesztési stratégiában (IVS) szerepel olyan elképzelés, miszerint a parkolási problémák miatt a Szarvasi úti nagybani piacra telepítenék át néhány éven belül a Rákóczi utcai elárusítóhelyet. Internetes olvasóink is kritikákkal illették az ötletet – aminek gazdáit nem tudtuk megnevezni, ugyanis az IVS világhálóról letölthető példányán nincs feltüntetve, ki készítette a dokumentumot.

Több piacnap vagy egy vásárcsarnok? – ez most a kérdés Szentesen. A kofák is jöhetnének sűrűbben. A szerző felvétele
Több piacnap vagy egy vásárcsarnok? – ez most a kérdés Szentesen. A kofák is jöhetnének sűrűbben. A szerző felvétele

– Egy tervező csoport elképzelése volt a piacköltöztetés, ami nem azt jelenti, hogy a városvezetés is ezt az álláspontot képviseli – mondta Szirbik Imre lapunknak. A szentesi polgármester leszögezte, ő amellett van, hogy maradjon a piac a jelenlegi helyén. A téma kapcsán megjegyezte: amikor a Rákóczi utcára költözött a piac, szombaton is lehetett árusítani, mégsem vált szokássá a kofák körében, így később el is halt a kezdeményezés. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a kertvárosban és a Kossuth utcán is igény van a kispiacokra, onnan nem lehet csak úgy a Rákóczi utcára terelni az őstermelőket. A parkolási helyzet is javulni fog, hogyha a szomszédos áruház megvalósítja évek óta tervezett parkolóbővítési beruházását. Szirbik szerint a napi fogyasztói szokások megváltozása lehet a piacfejlesztés előfeltétele. Ha mindennapossá válna az árusítás a Rákóczi utcán, fontolóra lehetne venni egy vásárcsarnok építését. De addig is arra nyitott a városvezetés, hogy az eddigi 2 helyett több piacnapot jelöljenek ki.

Az ellenzék vásárcsarnokot szeretne

Meg lehetne próbálni a több piacnapot, de nem hiszem, hogy heti négyszer felkeresnék a vásárlók az árusítóhelyet – nyilatkozta lapunknak Horváth István. A Pálmások Szövetségének önkormányzati képviselője szerint sem a város szélére kell telepíteni a piacot, inkább egy vásárcsarnok jelentene hosszú távú megoldást. Ott elférnének a kereskedők és kofák egyaránt, a csarnok üzemeltetését pedig a magánszektorra lehetne bízni. Kálmán János, a Fidesz frakcióvezetője is úgy látja, a Rákóczi utcán jó helyen van a piac, oda csak egy vásárcsarnok – és köré néhány parkoló kellene.

Olvasóink írták

 • 4. gerbera 2009. augusztus 24. 20:42
  „Ne csak a piacról szóljunk hanem az oda vezető utcákról is.Rákoczi F,Kossuth,Ady,Klauzál utcák olyanok mint a cross pálya, Vásárhelyi utcán a kerékpár utak ugrálósak ,minden felbontásnál,,nem jó rajta közlekedni,Lelket kirázza az emberből ,Ady,Klauzál utcákban a csatorna fedelek mélyek, kerülgetni kell ,mert ha beleszalad a biciklis baleset veszélyes.Rákoczi , Kossuth,Vásárhelyi utcák a buckáktól mélyedésektől röpítik a bringásokat.Önkormányzat olvassa e a hozzá szólásokat?Ők autóval közlekednek ,szerintem nem érdekli.Letollyák az egészet, nem a köznép szinten élnek ,még az ut se dobálja őket,nemhogy az életszinvonal.”
 • 3. Power 2009. augusztus 23. 14:28
  „Ötletelésből nem kell a szomszédba menni.”
 • 2. KisVilma 2009. augusztus 22. 18:34
  „szerintem nem lenne olyan rossz az ötlet hogy a nagybani piacra költözzön a zöldségpiac!! egyrészt nagyobb lenne a hely a piac számára,nem kellene egymás hegyén hátán lenni. másrészt nem foglalnák el az árusok, és vásárlók egyaránt az utcákat,lenne parkolóhely. én örülnék nagyon,mert marha dühitő számomra hogy csütörtök vagy vasárnap reggel megyek dolgozni,előtte mennék a boltba reggel kajáért,de ugye nem tudok mert elfoglalják a helyet az autóikkal,idióta módon keresztül kasul állnak meg hogy véletlenül se lehessen elférni.szóval én nagyon nem örülnék ha a piac maradna és még sűrűbben lenne piac a rákóczin!!!kész káosz mindig ami akkor, ott van!! de persze ezt sajnos nem én fogom eldönteni!! kár!!”
 • 1. medvejanos 2009. augusztus 22. 14:51
  „Egy vásárcsarnok mit jelentene? Mennyivel magasabb bérleti díjat az őstermelők számára? ebből következően ugye drágábban adnák a termést is. Ez se valami jó ötlet... bár ha nem emelkednek az árak, de megint miért kell eltérni a hagyományoktól? A mostani piac helyén, hogy nézne ki egy vásárcsarnok?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ivanhoe, a dublini fődíjas ír farkas

Szentes - A világ egyik legtermetesebb kutyafajtájának szentesi tenyésztői egy szobányi serleget nyertek már különböző versenyeken. Tovább olvasom