Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Nehéz költségvetésre készülnek Szentesen

Tegnap délután mégis csak egy alpolgármesterre tett javaslatot Szirbik Imre – eltérően korábbi elképzelésétől. A testület bizalmat szavazott Szűcs Lajosnak.
Fotó: Vidovics Ferenc
Az országgyűlési választások kampányában Szirbik Imre arról beszélt: ha parlamenti mandátumhoz jut, és polgármesterként is megbízást kap a szentesiektől, két alpolgármesterre lesz szüksége. Az országgyűlési munka miatt gyakran lesz dolga a fővárosban, a munkát az önkormányzaton belül meg kell osztani. A tegnapi alakuló ülésen mégis csak egy alpolgármestert javasolt a képviselőknek. Szirbik döntését lapunknak így indokolta:
– Várhatóan hiányos költségvetéssel zárjuk az idei esztendőt, ha másoktól elvesszük a többletet, mi magunk nem költekezhetünk, a választóval szemben ez nem volna erkölcsös. Az elmúlt hónapok gyakorlata pedig azt mutatja, hogy a jegyző és Szűcs Lajos alpolgármester teljesíteni tudja a városházán felmerülő aktuális feladatokat.

A helyhatósági választások előtt felkérte Karikó-Tóth Tibor fideszes képviselőt erre a tisztségre – mondja Szirbik. Ezt a gesztust azonban nem értékelte az ellenzék, és az érintett sem.

A képviselők 496 ezer 800 forint havi illetményt szavaztak meg Szirbiknek, az összeg megegyezik a négy évvel ezelőttivel. Az ellenzék tartózkodott. Az SZDSZ-es Szűcs Lajosnak titkos szavazáson adott bizalmat a testület tagjainak többsége, a polgári oldal itt is tartózkodott. Az alpolgármester illetménye szintén a négy évvel ezelőtti, bruttó 478 ezer 400 forint. A képviselők havi járandósága bruttó 67 ezer forint lett. A bizottságok ugyanazok, melyek az előző ciklusban is működtek, csak a tagok névsora változott némiképp.

A Szövetség Szentes Felemelkedéséért Egyesület képviselője, Horváth István az ülésen szerette volna elérni, hogy a városfejlesztési bizottság külsős tagja legyen Bubor Zoltán, a vállalkozók klubjának elnöke. Horváth arra hivatkozott, hogy későn kapta meg a működési szabályzat végső formáját, ezért nem volt érdemi módja annak változtatásáról egyeztetni. Szerinte Bubort kigolyózták a névsorból. Baranyi Imre, a baloldal frakcióvezetője Horváthnak azt mondta: ha tárgyalni szeretne vele, előbb egyeztessen időpontot. Horváth javaslata alapján indítványának az alakuló ülésen törvényes módon érvényt szerezni nem lehetett – erre Szirbik hívta fel a figyelmet –, így minden maradt a régiben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentes környékén a folytatásra szavaztak

A szentesi kistérségben három faluban is fölényesen nyert az eddigi polgármester. A fertőzött vize… Tovább olvasom