Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Nem kapnak több pénzt a romák

Folytatódik az együttműködés a szentesi és a helyi nemzetiségi önkormányzat között. Irodát kapnak a hivatal épületében, de többlettámogatást nem - döntött legutóbbi ülésén a város képviselőtestülete.
Évek óta húzódik a Szentesi Roma Nemzetiségi Önkormányzat irodájának ügye. 2014-ben, megalakulásukkor a szentesi önkormányzat egy épületrészt ajánlott fel számukra a Kiss Bálint utcában – ezt használták a korábbi cigány testületek is.

Az akkor megalakult kisebbségi képviselő-testület nem fogadta el ezt, hangoztatva, hogy mindenképpen az önkormányzat épületében szeretnének elhelyezést kapni. Ezt követően a felújított Nádas Házat kapta volna meg a roma önkormányzat, de csak részbeni használatra, a Művelődési Központon keresztül.

Ezt szintén nem fogadták el, csak a kizárólagos használatot tartották kivitelezhetőnek, illetve később azzal az indokkal nem fogadták el a felajánlott ingatlant, hogy nem szeretnék szegregált területen működtetni az irodájukat. A roma önkormányzat továbbra is tartotta magát ahhoz, hogy a hivatal épületében vagy a városközpontban kapjon irodát. Ezt egyébként feltételül is kötötték az újabb együttműködési megállapodás aláírásához, így ezt végül a szentesi képviselő-testület elfogadta.

Emellett a roma önkormányzat 3,2 millió forint plusztámogatást is kért. Ebből egy négy órában foglalkoztatott adminisztrátor bérét szerettek volna fedezni, illetve egy 2019-es nagyobb léptékű rendezvényt, ami a roma nemzetiségi identitást erősíti.

Ez utóbbi költségei, a sztárvendég 500 ezer forintos fellépti díja, a hangosítás 400 ezer forintos költsége, az 500 ezer forintnyi élelmiszer és a 140 ezer forintos szervezési költség összesen valamivel több mint másfél millió forintot tett volna ki. A kérelmet az önkormányzat elutasította.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Derekegyházon a beruházásokra koncentrálnak

Derekegyházon a beruházásokra koncentrálnak
Derekegyház mozgalmas évet zárt, és az idei is építkezéssel telik. Megszépült az iskola, hamarosan kész lesz a tompaháti út, épül a templom. 2019-ben az egészségház is megújul, az óvodából pedig gondozási központ lesz. Tovább olvasom