Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Nem lesz útalap a törmelék

Szentes - 14 bel- és külterületi földút megerősítésére kértek a várostól törmeléket a szentesiek, de nem kaphatnak, mert a felbontott Kossuth utca burkolatából hulladékkezelő teret létesítenek.
Már a Petőfi Szálló bontási munkálatai után is sorban álltak a törmelékért a szentesiek, de tovább növekedtek az igények, amióta megkezdődött a Kossuth utca rekonstrukciója. A szálloda udvarán felhalmozott sittről úgy döntött a képviselő-testület, hogy a bereklaposi dűlők útalapjaként használható föl, de a szétterítést még el sem kezdték, mert kiderült, hogy csupán 3000 négyzetméterre elég az a mennyiség, holott 4000 négyzetméteren lenne szükség a földutak megerősítésére. Úgy tudjuk, amíg nem lesz meg a szükséges anyag, nem is kezdik el a munkát.

A polgármesteri hivatal műszaki osztályára több tucat szentesi nyújtott be kérvényt, hogy a felújítás alatt álló Kossuth utca felbontott beton- és aszfaltburkolatát útalapnak felhasználhassa. A nagyhegyi városrészben 4, Magyartésen 2, külterületen 5, belterületen pedig 3 földút vagy zug megerősítésére igényeltek törmeléket: összesen 25 ezer négyzetméternyi útfelületről van szó.

Szentesen nem útalapnak szánják a Kossuth utca felbontott burkolatát – hulladékkezelő tér lesz belőle. A szerző felvétele
Szentesen nem útalapnak szánják a Kossuth utca felbontott burkolatát – hulladékkezelő tér lesz belőle.
A szerző felvétele

A kérések teljesítésének legfőbb akadálya, hogy tavaly bezárt a berki lerakó, így jelenleg hulladékkezelési engedéllyel sem rendelkezik a város. A Kossuth utcáról mintegy 2000 köbméter törmeléket termelnek ki a rekonstrukció során, és az egy hulladékkezelési jogosítvánnyal bíró magáncéghez kerül aprításra. – Terveink szerint ennek a törmeléknek a felhasználásával egy 70-szer 70 méteres hulladékkezelő teret alakítunk ki a berki telepen – mondta lapunknak Kiss Ferenc, a városellátó hulladékgazdálkodásért felelős képviselője. – Ha ez elkészül, újra fogadhatunk bontási anyagot, és abból a sittből már lehet útalapot készíteni. A kérdés csupán az, hogy ingyen, vagy némi pénzért kapják meg a szentesiek, hiszen az aprításnak, a szállításnak és a tárolásnak is vannak költségei. Erről a képviselők döntenek majd – tette hozzá Kiss Ferenc.

14 nap csúszás az esők miatt

Szakaszosan építik az új járdát és kerékpárutat a Kossuth utcán, azonban az elmúlt hónap csapadékos időjárása miatt kéthetes csúszásban vannak a kivitelezők. A Kossuth utca burkolatcseréje augusztusban lesz, és várhatóan a nyár végére fejeződik be a teljes rekonstrukció. Az is eldőlt, hogy idén már nem fognak hozzá a Kurca-híd bővítéséhez, az új kerékpárút a híd belvárosi lábától az Attila utcai körforgalomig vezet majd.

Olvasóink írták

 • 4. medvejanos 2010. június 19. 09:53
  „hoppá

  Ajánlom figyelmetekbe, hogy próbáljátok ki a Rákóczi kereszteződéstől a MOL kútig a kerékpár utat. Tényleg discozni lehetne rajta a minősége olyan jó... - bízzatok bennem ;) :D”
 • 3. Zsoldos 2010. június 16. 21:39
  „Sebb, de a képen a kantakék az W-50 L/AF.”
 • 2. Zsoltee0716 2010. június 15. 19:38
  „w50 :) Akkor már inkább L60 sebb hangja van.”
 • 1. Zsoldos 2010. június 15. 14:16
  „Nekem nagyon tetszenek a /katalizátoros/, billencs I-EF-ÁK!
  Eredeti disco-s út vezet a MOL-kúttól a ligetig. Jó lesz ez...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyezren kezdték a vakációt Szentesen

Szentes - Négyezren ünnepelték a tanítási szünetet a szentesi üdülőközpont vasárnapi… Tovább olvasom