Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Nem Makó: Bamako

Szentes - A szentesi származású humorista, Badár Sándor a napokban afrikai kalandjairól mesélt a moziban. Kiderült, hogy Szőke András nem lett volna jó útitárs.
Hatalmas sikerrel vetítették le a napokban a szentesi Őze Lajos Filmszínházban a Magyarok menni Bamako című filmet. A városból elszármazott Badár Sándor volt a film rendezője és – Kőváry Barna raliversenyzővel – a tavalyi futam résztvevője. A humorista – illetve ahogy ő nevezte: a Badár–Kőhalmi–Szőke alkotta szentesi stand up maffia tagja – a tőle megszokott stílusban arról is beszélt: egyáltalán hogyan került Afrikába.

– Azt sem tudtam, mi az a Bamako – emlékezett vissza. – Makó, az igen, meg egy Makó vezetéknevű illető Vásárhelyen... De Bamako? Annyit tudtam Afrikáról, hogy meleg van, és négerek élnek ott. Aztán jött a következő fontos kérdés: kivel szeretnék menni? Erre nem tudtam rögtön válaszolni, abban viszont biztos voltam: ki az, akivel egyáltalán nem utaznék. Szőke András barátomat egyből kizártam, mert a legrövidebb autóutat is aggódva kommentálja. Kollégám, Kovács András Péter elméletileg szóba jöhetett volna, azonban mivel neki arab, nekem meg tálib arcszerkezetem van, ez nem lett volna jó ajánlólevél a fekete kontinensen. Úgy is összefoglalhatnám: már akkor tudtam, kivel nem megyek a Budapest–Bamako ralira, amikor még nem is tudtam, hogy oda megyek.

Badár Sándor és útitársa, Kőváry Barna a média kérdéseire is készséggel beszélt az utazásról. Fotó: Nagy István
Badár Sándor és útitársa, Kőváry Barna a média kérdéseire is készséggel beszélt az utazásról. Fotó: Nagy István

A humoristának végül Kőváry Barnára esett a választása – utólag kiderült, nem volt rossz döntés. Mindketten arról számoltak be, hogy az út és az elkészült film egyben a barátságról is szól. Ahogy a nehézségek a szemük láttára megosztottak embereket, őket úgy kovácsolta össze. Arra, hogy miért tartja fontosnak a filmkészítést, szintén szentesi történettel válaszolt.

– Akkoriban Szőkével fogadtunk, hogy válogatás nélkül minden filmet megnézünk itt a moziban. Szerencsére a legunalmasabb alkotásokat is nézhetővé tette a rétesboltban pult alól kapható barackos, szilvás, vagy kevert „sütemény" – jegyezte meg. – Utánozhatatlan varázsa van a hatalmas vászonnak, de az az élmény is pótolhatatlan, hogy a látogatók egy közösségben, együtt nézik a történetet. Feltett szándékom, hogy visszahozom az embereket a moziba – magyarázta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indulhat a strandprojekt Szentesen

Szentes - Nem felel meg a valóságnak, amit Chomiak Waldemar fideszes képviselő a sajtónak… Tovább olvasom