Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Nem nyitották meg a szegvári Mega Klubot

Szegvár - Még mindig nem kapta meg a működési engedélyt a szegvári Mega Klub leendő üzemeltetője. Június óta húzódik az eljárás a helyi önkormányzatnál. A faluban azt beszélik, hogy a polgármester szándékosan hátráltatja az ügyet. Gémes László a törvényesség fontosságára hívta fel a figyelmet.
Még júniusban folyamodott működési engedélyért a szegvári polgármesteri hivatalhoz a szentesi Hegyi László azzal a szándékkal, hogy vendéglátóhelyet üzemeltethessen a nagy hírű Mega Klubban. A faluban mindennapi beszédtéma lett a Mega és a körülötte folyó vita. A vállalkozó elmondta, hogy a nyár eleje óta időben többször utasították vissza a kérelmét, szerinte immár igazságtalanul és törvénytelenül. A napokban kapta meg a legutóbbi elutasító határozatot. Kiderült, hogy a diszkó belső helyiségeinek alapterületéhez viszonyítva öt négyzetméterenként egy parkolóhelyet kell építenie, ezt meg is tette, de négy parkolónként újabb egy fát várnak el tőle – így szól a kormányszintű jogszabály. Ezeket a kötelezvényeket nem vitatja a szentesi férfi, azt azonban kijelentette: minden lehetséges határidőt kihasználva újra és újra késleltetik a hivatalban a nyitást. Úgy tudja, legalább négy érvényes szakhatósági hozzájárulás esetén ki kellene adni a működési engedélyt, és ő még mindig nem kapta meg. Úgy döntött, másodfokon fellebbez a szegedi önkormányzathoz. Ezen felül kártérítési pert indít, mert szerinte a szegvári hivatal eljárásmódja neki vagyoni hátrányt okozott, összesen eddig egymilliót bukott az ügyön. A faluban azt hallani, hogy a polgármester valamiért szándékosan hátráltatja a nyitást, védve a Center söröző üzleti érdekeit.

Szerettük volna Gyömbér Ferencnétől megtudni, mi hiányzik a működési engedélyhez, de a jegyző nem kívánt nyilatkozni. Gémes László polgármester a hozzáállásával kapcsolatos felvetésre lapunknak azt válaszolta: nincs rá hatásköre. Természetesen van tudomása arról, hogy a Mega még nem kapta meg a működési engedélyt, de úgy véli, annak kizárólag törvényes akadálya lehet. Emlékeztetett arra, hogy a jegyző a törvényesség őre és jogszabályban meghatározott módon kell eljárnia. – Ha a törvényességet kérik rajtunk számon, állunk elébe – jelentette ki a polgármester. Arról, hogy a Center söröző érdekeit védené, azt mondta, szó sincs róla, hiszen Szegváron a Centeren kívül a Paradiso és a Zöldfa söröző is hasonló céllal működik, ezeken a helyeken is terveznek vagy éppen rendszeresen tartanak zenés összejöveteleket. Ha helyi vállalkozó új működési engedélyt kérne, rá ugyanezek a szigorú szabályok vonatkoznának – hangsúlyozta. A Center söröző üzemeltetője Csurgó Gyöngyi a versenyhelyzetről nyilatkozva azt mondta: tizenhét éve vendéglátózik, nincs értelme helyben a viszálynak, a fiatalok úgyis oda mennek szórakozni, ahová akarnak. Tudomása szerint pedig a polgármester minden helyi vállalkozóval egyformán bánik.

Olvasóink írták

  • 2. betty 2008. február 25. 08:05
    „ACENTER NEM JÓ HELY MOST AZÉRT VANNAK SOKKAN OTT MERT NINCS NAGYON MÁS LEHETÖSÉG MÁSHOVÁ MENNI!AMEGGOG A MEGA NYITVA VOLT ODA JÁRT MINDENKI.HA KINYIT SOKKAN FOGNAK ODA NENNI.A CENTER NEM FÉL?”
  • 1. babyszörny 2007. november 02. 22:03
    „eheheh...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csatornára pályázik Nagymágocs

Nagymágocs - Nagymágocs képviselő-testülete úgy döntött, nem vár az Arawanára – az… Tovább olvasom