Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Nemrég újították fel, de már potyog a vakolat a Petőfi Szállóról

Nemrég újították fel, de már potyog a vakolat a Petőfi Szállóról
A régi bádogdíszek cseréje nem volt benne a pályázatban, ott ázott be a szentesi Petőfi - közölte a felújítást végző cég. Akárhogy is történt: a szentesiek nem örülnek, hogy a nemrég avatott épület megrongálódott.
– Nem kell aggódni, a jó része fönnmarad – mondta nevetve egy férfi a szentesi Petőfi Szállónál. Arra lett figyelmes, hogy fölfelé nézelődünk: azt vizsgáltuk, honnan hullik a vakolat.

Az épület sorsát lapunk a kezdetektől követi. A város pályázaton nyert 300 millió forintot arra, hogy használható, közösségi rendezvényekre alkalmas terekké alakítsák a földszint egy részét, illetve hogy kívülről vakolják az épületet.

Nyáron adták át a közösségnek. Az épület – amelyet hol kampánytémaként, hol jó, hol rossz példaként citálnak Szentesen – állapota érthető módon foglalkoztatja a helyieket. A hulló faldarabkákról az internetre is került fel kép, de rendszeres beszédtémát is ad a város lakóinak. Van, aki szerint azért adta meg magát a vakolat, mert fagyos időben végeztek munkát. A kivitelező Integrál Építő Zrt. vezérigazgatója szerint ez nem így van.

– Az általunk végzett építés nem tartalmazta az elöregedett, elavult fémlemez tetőfedések cseréjét, azaz a régi díszmű bádogos elemek maradtak a helyükön – magyarázta Bődi Péter. – Néhány kisebb területen a csapadék eláztatta a falat, majd a fagy repesztő hatása miatt vált le a vakolat. További hasonló jelenség nem várható. A jótállás értelmében a hibát az első fagymentes napokban, terveink szerint legkésőbb március elején kijavítjuk – részletezte a cégvezető. Úgy tudjuk, a bádogfedést egy újabb pályázatból szeretné kicserélni az önkormányzat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három helyen lesz új sáv Szentesen - Kitáblázták, hol épül kerékpárút

Három helyen lesz új sáv Szentesen - Kitáblázták, hol épül kerékpárút
Az időjárástól is függ, mikor kezdik el a három új szentesi kerékpárút építését, az viszont biztos:… Tovább olvasom