Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Nemzetközi vizsgaközpont a szentesi Zsoldosban

Német nyelvű oklevelet adott át tegnap Bugyáné Bakó Veronika igazgató a szentesi Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola 19 diákjának, aki olyan gazdasági ismereteket szerzett, amelyeket jól hasznosíthat majd a munkahelyeken.
Bugyáné Bakó Veronika igazgató adta át az oklevelet a diákoknak. Fotó: Karnok Csaba
Nemzetközileg elismert vizsgaközpont lett a szentesi Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola a most befejeződő tanévben. Ezt a jogosítványt úgy nyerte el, hogy a tanárok korábban vállalták a továbbképzést, amelynek befejeztével bekapcsolódhattak a projektbe, másrészt pedig volt elegendő jelentkező a tanfolyamra. Az elvárt 15 diák helyett 19 jelentkezett a kurzusra, ők tegnap vették át Bugyáné Bakó Veronika igazgatótól az egységes európai gazdasági oklevelet. A német nyelvű diplomát egyébként Bécsből küldték, mert ott van székhelye az Európai Unió által támogatott oktatási rendszernek.

Nagy dolognak számít, hogy a szentesi középiskolát vizsgaközponttá nyilvánították, mert olyan tudást adhat így a fiataloknak és a felnőtteknek is, amely megkönnyíti az álláskeresést. Az igazgatónő elmondása szerint vannak munkahelyek, ahol egyenesen meg is követelik a gazdasági ismeretek elsajátítását. A tanulók közül tizenheten vizsgával szerezték meg a gyakorlatban használható gazdasági alapismeretekről szóló tanúsítványt, míg a 11. osztályos Szecskó Katalin és Rácz Julianna megúszta az ilyen számonkérést.

A témából volt ugyanis egy országos verseny, amelyen közel hatszázan vettek részt. Ezen a megméretésen Kati a 39. helyen végzett, Juli pedig a 78. lett. Az eredményük alapján mindketten automatikusan megkapták az egységes európai gazdasági oklevelet. Szecskó Kati azt is elmondta: a tanfolyamon tanultak mérlegkészítést, pénzügyet, elemzést és társasági jogot. Az utóbbi is jól jön majd neki, mert jogi egyetemen szeretne továbbtanulni. Annak is örül, hogy a most megkapott oklevél pluszpontot jelent számára a felvételi vizsgán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áldíjbeszedők járnak Szentesen

Néhány fiatalember napok óta zaklatja az időseket Szentesen: díjbeszedőknek adják ki magukat, pénzt… Tovább olvasom