Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Nincs új igazgató a szentesi sportközpont élén

Szentes - A szentesi képviselők szerint új szervezeti formában kell működnie a sportközpontnak, ezért nem döntöttek a centrum vezetőjének kinevezéséről.
A szentesi testület tegnapi ülésén Gyenes Ágota fideszes képviselő az ötös számú országgyűlési választókerület önkormányzati tanácsának képviseletében nyílt levélben arra kérte Farkas Sándor és Szirbik Imre országgyűlési képviselőt, hogy ne szavazzák meg a társadalombiztosítás tervezett átalakításáról szóló törvényt a parlamentben. Indoka szerint hiányzik a konszenzus a társadalom egyik legnagyobb ellátó rendszerének működéséről.

A város elöljárói napirend szerint tárgyalták a sportközpont vezetőjének az elmúlt öt évben végzett munkájáról szóló beszámolóját. Horváth István objektív elemzésre alkalmatlannak tartotta a beszámolót, Bácskainé Fazekas Márta viszont gondosan összeállított munkaként értékelte. A képviselők közül többen kritikai észrevételeket tettek a sportközpont működésével kapcsolatban, amelyek nagy része elsősorban stratégiával összefüggő kérdés volt. Szirbik Imre arra kérte képviselőtársait, a város sportkoncepcióját ne kérjék számon az igazgatón, hiszen az a testület hatáskörébe tartozik. Szűcs Lajos alpolgármester előterjesztésében készült el az intézmény tervezett szerkezeti átalakítása, melyet első olvasatra alkalmasnak találtak.

Arról döntöttek, hogy a következő időszakban megvizsgálják, az adótörvényeket és a gazdálkodás megfelelő szempontjait figyelembe véve mely társasági forma lehet a legalkalmasabb. Az erről szóló előterjesztés elkészülte után határoznak a személyi kérdésben – Tomcsányi Ferenc maradt az igazgató megbízottként az év végéig. A képviselők ezt egyhangúlag szavazták meg. A legutóbbi pályázati kiírásra ketten jelentkeztek. Tomcsányi mellett Kozák László közgazdász pályázott, aki nem felelt meg a kiírás feltételeinek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötcsillagosra újítják fel a szentesi Petőfi Szállót

Szentes - Négymilliárd forintból újítja fel, és ötcsillagos hotellé alakítja a szentesi Petőfi… Tovább olvasom