Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Nyolcvanhét dolgozót küldenek el Szentesen

A szentesi kórház nyolcvanhét dolgozóját értesítik ki augusztus 10-e körül arról, hogy nem foglalkoztatják tovább őket. A csoportos létszámcsökkentés folyamata Várkonyi Katalin főigazgató tájékoztatása szerint 2008 májusában fejeződik be, és havonta 13-15 millió forintot takaríthatnak meg a létszámleépítésekkel.
A szentesi kórház fenntartója, a megyei közgyűlés június 28-án fogadta el az intézmény súlyos anyagi helyzetének rendbetételét szolgáló intézkedési tervet. Ennek csak egy részét képezi a létszámcsökkentés. Korábban megírtuk: az adósságállomány mintegy 700 millió forint volt, amely a teljes bevétel 30 százalékát teszi ki. Közismert továbbá, hogy 511-ről 417-re – közel 20 százalékkal – csökkent az ágyszám, amit Weisz Péter önkormányzati biztos megfogalmazása szerint nem követett a dolgozói létszám megfelelő csökkentése. Ténylegesen 817 személyt foglalkoztatnak jelenleg, és a jóváhagyott intézkedési terv maximum 129 fő elbocsátásával számol.

Várkonyi Katalin főigazgató tegnap lapunknak azt nyilatkozta, hogy a csoportos létszámleépítés hosszú folyamat. Úgy fogalmazott: jövő májusra lecseng az egész, a felmentési időszakot is beleértve. Hozzátette: 87 személytől válnak meg az osztályvezető főorvosokkal történt egyeztetések alapján. A közalkalmazotti tanács is elfogadta a javaslatukat. De még a jövő héten is tárgyalnak a témáról, és a szakszervezettől is kérnek véleményt. A 87 dolgozó közel fele kisegítő munkát végez, vagyis nem a betegágy mellett dolgozik. Szakdolgozókat és három orvost is elküldenek.

Várkonyi Katalin tájékoztatása szerint az elvük az volt, hogy olyan területeken csökkenjen a létszám, amelyek minél távolabb vannak a betegellátástól. Elmondta azt is, hogy az elbocsátottak között sok a nyugdíjas. Nem minden részleget érint a változás, a sürgősségi betegellátó és az ápolási osztályról nem küldenek el senkit. A 87 dolgozó augusztus 10-e körül kap értesítést arról, hogy elbocsátják őket. Lapunk kérdésére, miszerint mekkora megtakarítás várható ettől az intézkedéstől, azt válaszolta a főigazgató: a jelenlegi struktúrában havonta 13-15 millió forintot tudnak spórolni. – Nagyon bízom abban, hogy több dolgozótól nem kell megválnunk, mert akkor már sérülne a betegellátás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmentették a kiesett kisgólyát Szentesen

Szentes - Kiesett egy kisgólya a fészkéből Szentesen. A Széchenyi utcában élők arra lettek… Tovább olvasom