Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Nyomoznak a fábiánsebestyéni Kinizsi Zrt.-nél

Fábiánsebestyén - A részvényfelvásárlásokat vizsgálják a nyomozók a fábiánsebestyéni Kinizsi 2000 Zrt.-nél, az eljárást indító vásárhelyi ügyészség megalapozottnak látja a sikkasztás gyanúját – tájékoztatta lapunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
A részvényfelvásárlásokat vizsgálják a nyomozók a fábiánsebestyéni Kinizsi 2000 Zrt.-nél, az eljárást indító vásárhelyi ügyészség megalapozottnak látja a sikkasztás gyanúját – tájékoztatta lapunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság. A cég elnöke, Farkas Sándor országgyűlési képviselő előbb nyilatkozott, majd visszavonta, amit mondott. Nem tudják, kik lehettek a feljelentők.

A Hódmezővásárhelyi Városi Ügyészség nyomozást rendelt el sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a fábiánsebestyéni Kinizsi 2000 Zrt.-nél történt részvényfelvásárlásokkal kapcsolatban. A nyomozást két magánszemély feljelentése után rendelte el az ügyészség, ismeretlen tettes ellen. Az ügyben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság elfogultságot jelentett be, ezért az ORFK határozatában a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölte ki, hogy folytassa le az eljárást. A szomszédos megye hatóságához mindössze néhány napja érkeztek meg az ügy iratai, a napokban kezdődött el a részvényfelvásárlás törvényességével kapcsolatos nyomozás – tájékoztatta lapunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

Farkas visszavonta

Az ügy kapcsán kétszer is beszéltünk Farkas Sándor országgyűlési képviselővel, a Kinizsi 2000 Zrt. elnökével. Szerettük volna megtudni azt is, ki tehetett feljelentést. A cégvezető-politikus – aki a Fidesz megyei elnöke is – előbb nyilatkozott, aztán e-mailben levelet juttatott el szerkesztőségünkhöz. Ebben azt írja, hogy nyilatkozatának közléséhez semmilyen formában sem járul hozzá.

Megkerestük Vékony Tamást, a Hódmezővásárhelyi Városi Ügyészség vezetőjét, hogy konkrétumokat tudjunk meg az üggyel kapcsolatban. A szabadságon lévő vezető ügyész elmondta, hogy a konkrét ügyben felvilágosítást, tájékoztatást csupán Bariné Tóth Éva, a megyei főügyészség sajtószóvivője adhat, őt mobiltelefonon kerestünk délután, ám nem sikerült elérnünk. A Kinizsinél – a többi zárt rendszerben működő részvénytársasághoz hasonlóan – külső ember nem vásárolhat részvényt. A tagok egymás között vásárolhatnak és eladhatnak, ehhez azonban az igazgatóság jóváhagyása kell.

Fábiánsebestyén polgármestere szintén lapunktól értesült az eljárásról. Kós György azt mondta, Fábiánsebestyénben tudomása szerint az emberek nem beszélnek ilyen ügyről, és fogalma sincs, ki lehetett a két feljelentő. Azt hozzáfűzte, hogy egyetlen ponton áll kapcsolatban az önkormányzat és a részvénytársaság: a Kinizsi rendszeresen fizeti a helyi iparűzési adót, ezen túlmenően nincs közük egymáshoz. A fábiánsebestyéni társaságnak lapunk információi szerint körülbelül 130 alkalmazottja van, nyári időszakban, a betakarítások idején ennél többen is dolgoznak a cégnél. A földeken többek között búzát, csemegekukoricát termesztenek, emellett nevezetes a társaság szarvasmarha- és juhállománya is. Tavasszal lovasnapot, és országos fogathajtó versenyt rendeznek a vállalat területén épített lovaspályán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem megy le a dinnye ára

Szentes - A szezon végén még mindig majdnem száz forintba kerül a görögdinnye – mert már csak… Tovább olvasom