Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Nyugalmazott újságíró lett Nagymágocs új díszpolgára - fotógaléria a falunapról

Huszonhetedik alkalommal rendezték meg Nagymágocson a falunapi rendezvénysorozatot. Farkas Sándor országgyűlési képviselő az ünnepségen hangsúlyozta, a falunapok kiváló alkalmat teremtenek a rég nem látott ismerősökkel való találkozásra.
Szebellédi Endre, Nagymágocs polgármestere köszöntötte a testvértelepülések delegációit, a vajdasági Kispiacról, és a Baranya megyei Mágocsról. Kiemelte, a falunapon való részvételi szám a falu erejét is megmutatja. Minél többen vesznek részt a programokon, az azt jelzi, összetart a lakosság, a település élni akar.

Nagymágocson, az önkormányzat rendelete szerint ötévenként ítélik oda a díszpolgári címet. 2019-ben Dóczi Jusztina nyugalmazott újságíró kapta meg a település legmagasabb kitüntetését. Nagymágocs Nagyközségért kitüntetést pedig Vecseri Lászónak, a Nagymágocsi Szociális Szolgáltató Központ munkatársának adományozták.
Falunapot tartottak Nagymágocson - GALÉRIA. Fotó: Kovács Erika

A rendezvényen köszöntötték az 50. és 60 házassági évfordulójukat ünnepló párokat, a legidősebb polgárokat és az elmúlt falunap óta született kisgyermekeket. Az elmúlt 1 évben 25 babával gyarapodott Nagymágocs lakossága.

A Nagymágocs SE női nagypályás labdarúgó csapata idén harmadik alkalommal lett megyei bajnok. A lányok is a falunapon vehették át a megérdemelt kupát. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Özönvizet kapott a mezőgazdaság: betett a borsó és a lucerna betakarításának és a növényvédelmi munkáknak az időjárás

Özönvizet kapott a mezőgazdaság: betett a borsó és a lucerna betakarításának és a növényvédelmi munkáknak az időjárás
Hatalmas eső esett szerdán Szentesen és környékén. Volt, ahol 80-110 milliméter csapadék hullott le egy-másfél óra leforgása alatt. Van olyan földterület, ahol szivattyúzni kellene a vizet, de egyelőre megközelíteni sem lehet. Tovább olvasom