Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Odébb tették a virágládákat, lehet parkolni - Szentesen most az autósok győztek

Csak pár hónapig foglalták a helyet az autósok elől az utcabútorok Szentesen, a Petőfi utcában. A padokat, virágládákat arrébb helyezték, így parkolni is lehet majd, és az utcakép sem változik nagyot.
Mint arról júniusban beszámoltunk (2018. június 19.: Virágládák kerültek az autók helyére Szentesen. A műszaki osztály szerint ez soha nem volt parkoló), négy, a közlekedők által önkényesen elfoglalt parkolóhely szűnt meg a Petőfi utcában, a Szecessziós Ház mellett. Arra a helyre virágládákat helyeztek ki, ezzel szorítva ki onnan az autókat.

Ez azonban az elmúlt hónapokban nem járt sikerrel. A helyzetet többnyire úgy oldották meg az autósok, hogy a járdaszegélyre vagy az úttestre parkoltak, tovább szűkítve a Petőfi utcát.

Megkérdeztük, mihez kezd az „útfoglalókkal" a városi műszaki iroda. Seres Balázs irodavezető elmondta, visszaengedik az autókat a virágládákkal elzárt területekre.

– A helyzet megoldódott, a városfejlesztési bizottság döntésének megfelelően a Szentesi Városi Szolgáltató Kft. kikérte az Államkincstár engedélyét, hogy a virágládák, utcabútorok áthelyezése sérti-e a Szecessziós Házra vonatkozó pályázat követelményeit. Erre szerdán kaptuk meg a választ, eszerint nincs akadálya annak, hogy ezeket arrébb tegyék. Ezt a főkertész asszonnyal egyeztetve a Városellátó munkatársai meg is tették – tájékoztatta lapunkat az irodavezető.
A virágládák, biciklitárolók és a padok tehát beljebb költöztek a járdára, így a parkolóhelyeket – amelyek korábban hivatalosan nem voltak azok – mégis csak újra elfoglalhatják az autók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hallották a segélykiáltását, de nem találták a horgászt - rendőrök mentettek életet Szegváron

Hallották a segélykiáltását, de nem találták a horgászt - rendőrök mentettek életet Szegváron
Az idős horgász lábára esett a motor, rendőrök találták meg a Kurca-parton. Ők akadályozták meg,… Tovább olvasom