Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 13°C Még több cikk.

Omlik a szentesi kapitányság fala

Nyolcvanmillió forintra lenne szükség a szentesi kapitányság épületének felújításához. A rendőrség jövőre országosan mindössze 300 milliót költhet épületeinek rekonstrukciójára, így várhatóan nem jut pénz a szentesi kapitányságra.
Az épületen kívülről is látszik: volna munka bőven. Fotó: Blahó Gabriella
Tavasszal új helyre költözött a makói rendőrség, a belügyminisztérium támogatta a Csanád vezér téri épület felújítását. Akkor arról lehetett hallani, hogy Csongrád megyén belül a makói kapitányság után a szentesit újítják fel – még idén októberben. Szó sincs arról, hogy a szentesiek új helyre költöznének, viszont régóta várat magára egy kiadós felújítás. Az épület egyik oldalán több négyzetméteren leomlott a vakolat, a teljes homlokzatot újra kellene vakolni, a folyosókon ki kellene cserélni a padlót és valamennyi ablakot, mert a keretek szétrohadtak.

– Energiatakarékossági szempontból is szükség volna a felújításra, ám arra jövőre sem jut pénz – mondta Ozvald Imre. A megyei kapitányság gazdasági igazgatója elmondta: ősszel szerették volna kijavítani az épület hibáit, ám arra a központi keretből nem kaptak támogatást. Szinte reménytelenné teszi a helyzetet, hogy 2007-ben az egész ország valamennyi kapitányságán összesen 306 millió forintot lehet költeni felújításokra – ebből pedig valószínűleg nem jut Szentesnek. Ozvald Imre azt mondta, a külső homlokzatot feltehetően ki tudja javítani a megye saját költségvetéséből, ám azt egyelőre nem tudni, mikor tudják teljes egészében felújítani a kapitányság épületét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vidovics harmonikus világa

A szentesi könyvtárban nyolc év terméséből nyílt kiállítása Vidovics Ferencnek (képünkön középen),… Tovább olvasom