Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Orosz Imre lebontatná a csúnya épületeket

Új sorozatunkban szentesi olvasóinkat faggatjuk arról, miért jó Szentesen élni, és mire lenne szükség ahhoz, hogy még jobb legyen. Orosz Imre szerint a funkciójukat vesztett épületekkel kellene kezdeni valamit.
– Pár évig Nagymágocson éltem, de szentesinek tartom magam. Szeretem a várost, szeretek itt élni. Látom az iparkodást, egyre szebb a környezet, de azért volna még mit tenni – felelte kérdésünkre Orosz Imre, aki a feleségével közösen véleményezte, mit és min változtatna Szentesen.

– Akkor is, ha nyaralni megyek, de akkor is, ha itthon vagyok, kritikus szemmel nézem az építészetet. Szentesen jártamban-keltemben gyakran jutok arra a következtetésre: ezt is le kellene már bontani, meg azt is. Vagy azért, mert semmi remény arra, hogy ismét funkciót találjanak neki, vagy azért, mert már az építésekor is szörnyen nézett ki. Azt szoktam mondani: aki lánynak csúnya volt, menyasszonynak is az – nevetett, és sorolta a kifogásolt ingatlanokat, amelyek közül néhány a városé, mások – és ezek esetében alig van mozgástere az önkormányzatnak – magán- vagy cégtulajdonban állnak.

Oroszék szeretik Szentest, szívesen élnek a városban. Fotó: Králik Emese
Oroszék szeretik Szentest, szívesen élnek a városban. Fotó: Králik Emese

Lerágott csontnak titulálta, de ő is felhozta példaként a Petőfi Szállót, amely a belváros közepén csúfoskodik. Hasonlóan fölöslegesnek tartja a volt kenyérgyár, a Móricz, a régi Kossuth utcai óvoda és a tiszti klub épületét. Lakásnak nem jók, intézmény sosem lesz bennük, fájó szívvel, de talán jobb lenne ezeket lebontani – javasolta Orosz Imre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Első fokon pert vesztett a Szentes

Elutasította a bíróság a szentesi önkormányzat azon keresetét, amelyben a város azt kérte, helyezze… Tovább olvasom